Menü

Meghúzódott a derekad? Adunk néhány tippet a kezelésben!

Veress Máté - HillVital
2020. 07. 23. 10:00:00

Van amikor a derékfájdalom szinte mozdulatlanná tesz.

Egy derékfájdalom szinte bármilyen fizikai erőltetéstől kialakulhat de még megerőltetésre sincs szükség, elég egy rossz mozdulat és már ki is alakult. 

Lumbágónak szokták nevezni a derékfájdalmat. Érdekesség, hogy a németek a lumbágót hexenschuss-nak szokták nevezni vagyis boszorkánylövésnek. Mivel az éles fájdalom teljesen váratlanul hasít bele a derékba.

De mi is az a lumbágó?

Ez egy összefoglaló név a derék és a keresztcsont környékén kialakuló hirtelen fájdalomra. A fájdalmat elsősorban az izom görcsös összerándulása okozza és nem igazán szokott kisugározni. Sajnos ez a fájdalom nagyon gyakran merev testtartásba taszítja az embert.

A derékfájdalom számít a leggyakoribb mozgásszervi panasznak. Jelentkezhet idős és fiatal korban is. Hivatalos statisztikák szerint a felnőtt korosztály 80-90%-át érinti legalább egyszer az élete során.

De mik is lehetnek az okok?

Ennek a nagy aránynak az egyik oka, hogy egyre többet ül mindenki a munkája miatt de még a szabadidejében is. A helytelen testtartás is fő ok szokott lenni. A legnagyobb megterhelést jelenti a tartós előrehajolás, az egyszeri vagy többszöri nagy fizikai terhelés. A sokéig történő előrehajolva végzett munka és a görnyedt ülés nagyon negatív hatással van a derékra.

Ha már kialakult a fájdalom, akkor tehermentesíteni kell a gerincet és csökkenteni kell a fájdalmat. Nagyon jó tehermentesítő testtartás a magzat póz és a hanyatt fekvés is. A gyógytorna is nagyon sokat segíthet a derékfájdalom esetében. Ajánlott a gyógynövényes balzsamokat is kipróbálnod, mert a gyógynövények nagyszerű gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek.

Amikor megszűnnek a panaszok maguktól, sokan nem szoktak elmenni gyógytornászhoz vagy orvoshoz, pedig érdemes akkor is ha már elmúlt a fájdalom.

Meghúzódott a derekam

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.