Ismét itt egy újabb különleges recept amit szintén javaslunk kipróbálni. A cékla és a brokkoli nagyon passzol a bárányhúshoz.
Nézzük mikre lesz szükséged, ha 4 főre akarod elkészíteni.
- 1/2 csokor menta, levelei apróra vágva
- 1/2 csokor petrezselyem, levelei apróra vágva
- 1/4 csésze (40 g) fenyőmag, pirított
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2/3 csésze (165 ml) olívaolaj
- 12 db bárányszelet
- 3 tk szárított menta
- 1 brokkoli, hosszában szeletelve
- 11 és fél ek citromlé
- 100 g vízitorma
- 2 cékla vékonyra vágva
- 120g pácolt feta, lecsepegtetve, összemorzsolva
Most pedig jöhet az elkészítése:
1. A friss mentát, a petrezselymet, a fenyőmagot, a parmezánt és a fokhagymát robotgépben habosra kell keverni. Fokozatosan adj hozzá 1/2 csésze (125 ml) olajat, és keverd össze. Ezután tedd félre.
2. A bárányt kend meg egy kevés olajjal, majd fűszerezd meg, és szárított mentával szórd meg. Egy külön tálba tedd a brokkolit és az 1 ek olajat. Melegíts elő egy serpenyőt közepesen magas hőfokra.
3. A brokkolit megforgatva főzd 3-4 percig, amíg enyhén megpirul. Ezután tedd félre. A bárányhúst mindkét oldalukon 4 percig kell sütni, közepesen, vagy addig, amíg az ízlésed szerint meg nem sül.
4. A citromlevet és a maradék 1 ek olajat egy tálban habosra kell keverni.
5. Egy tálra kell rendezni a brokkolit, a vízitormát, a céklát és a fetát. A tetejére mehet a bárányhús, majd citromos öntettel és mentás pestoval kell lecsorgatni a tálaláshoz.