Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mentás bárányhús, céklával és brokkolival

2022. 01. 27. 11:21:00 Veress Máté - HillVital

Ismét itt egy újabb különleges recept amit szintén javaslunk kipróbálni. A cékla és a brokkoli nagyon passzol a bárányhúshoz.

 

Nézzük mikre lesz szükséged, ha 4 főre akarod elkészíteni.
 

-          1/2 csokor menta, levelei apróra vágva

-          1/2 csokor petrezselyem, levelei apróra vágva

-          1/4 csésze (40 g) fenyőmag, pirított

-          2 ek reszelt parmezán

-          1 gerezd fokhagyma, finomra vágva

-          2/3 csésze (165 ml) olívaolaj

-          12 db bárányszelet

-          3 tk szárított menta

-          1 brokkoli, hosszában szeletelve

-          11 és fél ek citromlé

-          100 g vízitorma

-          2 cékla vékonyra vágva

-          120g pácolt feta, lecsepegtetve, összemorzsolva
 

Most pedig jöhet az elkészítése:
 

1.       A friss mentát, a petrezselymet, a fenyőmagot, a parmezánt és a fokhagymát robotgépben habosra kell keverni. Fokozatosan adj hozzá 1/2 csésze (125 ml) olajat, és keverd össze. Ezután tedd félre.

2.       A bárányt kend meg egy kevés olajjal, majd fűszerezd meg, és szárított mentával szórd meg. Egy külön tálba tedd a brokkolit és az 1 ek olajat. Melegíts elő egy serpenyőt közepesen magas hőfokra.

3.       A brokkolit megforgatva főzd 3-4 percig, amíg enyhén megpirul. Ezután tedd félre. A bárányhúst mindkét oldalukon 4 percig kell sütni, közepesen, vagy addig, amíg az ízlésed szerint meg nem sül.

4.       A citromlevet és a maradék 1 ek olajat egy tálban habosra kell keverni.

5.       Egy tálra kell rendezni a brokkolit, a vízitormát, a céklát és a fetát. A tetejére mehet a bárányhús, majd citromos öntettel és mentás pestoval kell lecsorgatni a tálaláshoz.

Mentás bárányhús céklával és brokkolival.