Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A visszérbetegség nem csupán esztétikai probléma. Hanem egy életveszélyes betegség!

2019. 05. 20. 07:42:00 Sági Zsolt - HillVital

A visszérbetegség nem csupán  esztétikai probléma, hanem egy betegség, amely később életveszélyes is lehet.

Azt gondolom, hogy elsődleges lépés egy betegség kezelésében, hogy megértsük annak felépítését, és működését. 

Nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mi is a visszér, és annak a megbetegedése. A visszér, vagy vénás ér a keringési rendszer azon része, amely a szívbe szállítja vissza az „elhasznált” vért, hogy az ott, illetve a tüdőben újra oxigén dús lehessen. 

Amikor visszér-gyulladásról beszélünk, akkor az azt jelenti, hogy a visszéren keresztül haladó vér, akkora nyomást gyakorol az évek során különféle okokból rugalmatlanná vált érfalakra, hogy azok különböző gyulladások, és szúró fájdalmak formájában adnak hangot nem tetszésüknek. 

A nem megfelelően működő, rugalmatlan vénás erek és a nyirokrendszer képtelen elszállítani a szövetekből az elhasznált vért, illetve a nagyobb, mérgező anyagcseretermékeket.

Egészséges és kóros visszér.

Később az elernyedő erek tovább engednek a nyomásnak, egyre inkább kitágulnak, a kitágult vájatokban a vér megreked, majd megalvad.

Ezt a megalvadt vért hívjuk vérrögnek, illetve trombózisnak. Ezek olyan további következménnyel jár, mint a vizesedés, visszérműtétek, lábszárfekély.

A legrosszabb az embólia. Az embólia az, amikor egy ilyen megalvadt vérrög felválik a helyéről, és – szilárdabb formában – újra bekerül a keringésbe, majd valahol teljesen elzárja a vér haladását, aminek a következményeit nem szükséges ecsetelni…

A visszér betegséget minden esetben kezelni kell.

Mivel gyakran életmódi szokások is befolyásolják a visszeresség kialakulását, ezért már enyhe panaszok esetén is érdemes először a rossz szokásainkon, életvitelünkön változtatni.

Tehát a fáradt, nehéz lábaktól eljutottunk a tragédiáig.

Ez nem esztétikai probléma. Ez egy életveszélyes betegség.

Amikor kicsit szúr a lábszárunk, és itt-ott láthatóak a kékes erek, akkor könnyebb kezelni.  Amikor már az egész láb egy nagy vérrög, akkor nagyon nehéz.  Éppen ezért nagyon-nagyon fontos, hogy minél hamarabb figyelmet fordítunk ennek a problémának annál könnyebb orvosolni.

Tessék odafigyelni a visszerek egészségére!

Mi is pontosan a visszér