Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mi ajánlott ízületi gyulladásra?

2020. 04. 16. 14:51:00 Sági Zsolt - HillVital

Az ízületi gyulladás kezelésekor az egyik legfontosabb dolog a pihenés, az érintett résznek a nyugalomba helyezése.

Az ízületi gyulladás bizonyos mértékig akár otthon is kezelhető.

Kisebb fájdalom vagy sérülés esetén sokan már rögtön orvoshoz fordulnak. Sajnos ez nem minden esetben jelent jó megoldást, hiszen van, amikor elég néhány otthon is elvégezhető kezelést elvégezni a fájdalom megszüntetéséhez. Ilyen módszer például a helyileg alkalmazható jegelés vagy fájdalom és gyulladás csökkentő krémek használata, melyek nem vényigényesek.

Különböző gyógynövények, étrendkiegészítő porcerősítők, valamint gyulladáscsökkentő krémek segítségét is használatba vehetjük anélkül, hogy rögtön orvoshoz fordulnánk.

Ha panaszok néhány nap múlva enyhülnek, akkor nem szükséges orvoshoz fordulni.

Mi a teendő ha ennek ellenére sem enyhültek a panaszok?

Ebben az esetben már mindenképp forduljunk orvoshoz. A diagnózis felállítása nem mindig egyszerű, ezért nagyon fontos a részletes fizikális vizsgálat, de akár szükség lehet vérvételre vagy akár röntgenre is.

Amennyiben a panaszok indokolják, szükséges lehet erősebb gyógyszer vagy krém használata. Elsősorban olyan készítmények használata ajánlott melyek nem tartalmaznak szteroidokat. Ezek a non szteroid krémek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek.

A gyógytorna olyan szinten segíthet, hogy megfelelő kezelés mellett, illetve sikeres kezelés után hozzájárulhat ahhoz, hogy ne alakuljanak ki újabb ízületi gyulladások.

Súlyosabb esetben akár a szteroidok is szóba jöhetnek.

Ennél súlyosabb esetben már a műtét is felmerülhet.

Belsőleg csalán, aranyvessző, nyírfalevél, fűzfakéreg vagy nyárfalevél, vagy mezei zsurló vagy gyermekláncfű egyenlő arányban történő keverékéből készült, ötféle növény főzetének rendszeres (napi háromszori) fogyasztása ajánlott.

Külsőleg mindenféle kép érdemes valamilyen krém használata. Inkább a természetes és szteroid mentes készítmények ajánlottak.

 

Az ízületi gyulladás kezelése.