Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mi legyen a dinnyemagokkal?

2020. 07. 27. 13:57:00 Sági Zsolt - HillVital

Ki ne szeretné a görögdinnyét? Ráadásul most van a szezonja! De van itt egy érdekes kérdés: Mi legyen a dinnyemagokkal?

Vannak, akiket egyáltalán nem zavar, a fekete magokat ropogtatva eszi a lédús, piros dinnyét.
 

Számukra a magok finomabbá teszik a gyümölcs ízét. És lehet, nem is tudják, hogy a kis fekete dinnyemagok gazdagok B-vitaminokban, tartalmaznak cinket, vasat, kalciumot. Telítetlen zsírsavai az érrendszerünket védik. Vannak, akik viszont kipiszkálnak minden egyes magot, amelyek ott maradnak a tányéron. A sorsuk pedig a szemét! Most, hogy már tudjuk, milyen értékes, nézzük, hogyan hasznosíthatjuk.
 

Az első felhasználási lehetőség az őrleményéből készült tea. Különösen azok, akik hajlamosak vesekőképződésre, beiktathatnak egy dinnyemagtea-kúrát.
 

Őröljünk le 4 evőkanál friss dinnyemagot. Ezt két liter forrásban lévő vízbe szórva főzzük 15 percig. Miután kihűlt, szűrjük le úgy, hogy fémmel ne érintkezzen. Az így kapott tea 2 napi adag. Akár kúraszerűen is fogyaszthatjuk, beiktatva egy-egy szünnapot.
 

De hogyan lehet még hasznosítani a dinnyemagot?
 

Készítsük el a következő ropogtatni való csemegét:
 

Hozzávalók:

 - 1csésze nyers görögdinnyemag (Csak a fekete magok a jók).

 - 1 evőkanál só

 - víz

Elkészítés:

Az összegyűjtött magokat alaposan mossuk és szárítsuk meg! Egy serpenyőben, közepes hőfokon kezdjük el pirítani. Mikor a magok elkezdenek pattogni, az jelzi, hogy megpirultak. Közben egy pohár vízben oldjuk fel a sót, majd öntsük rá a megpirult magokra. Néha kevergessük meg, és amikor elfőtt a víz, kész is a csemege.
 

A dinnyemag felhasználása