Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek az ízületi gyulladás leggyakoribb okai

2024. 06. 06. 13:25:00 HillVital

Azt érdemes tudni, hogy az ízületi gyulladásnak számtalan oka lehet és a gyulladt ízületre minél hamarabb megoldást kell találni.
 

Megkülönböztetünk általános okokat és helyi okokat is. Léteznek olyan ízületi gyulladások amelyek a teljes szervezet betegségével lehetnek kapcsolatban és ezek csoportokat alkotnak. Lehet fertőzéses, autoimmun és hormoneredetű is.
 

És persze vannak olyan ízületi gyulladások amelyek helyileg alakulnak ki, tehát valamilyen helyi ok miatt. Az ilyen helyi ízületi gyulladás okai a következők lehetnek:
 

- Túlterhelés

- Sportsérülés

- Baktérium

- Autoimmun betegség

- Köszvény kialakulása

- Valamilyen lelki okok (stressz, depresszió)
 

A vándor ízületi gyulladás azt jelenti, hogy a fájdalom vándorol az ízületek és az izmok között. Ilyenkor sajnos nehezebb megállapítani, hogy pontosan honnan jön a fájdalom. Ebben az esetben érdemes rögtön orvoshoz fordulni.


A sokízületi gyulladás tünetei többféleképpen is megmutatkozhatnak. Ennek a betegségcsoportnak több mint 100 féle típusa van és a többféle tünet is nehezíti a diagnózis kiderítését. Jelentkezhet lassan, de hirtelen is érkezhet a fájdalom. A tünetek lehetnek a klasszikus duzzanatok és ízületi fájdalmak. előfordulhat kiütés, szédülés és még akár szívprobléma is. Nagyon fontos, hogy odafigyelj a tünetekre és mindenképpen ajánlott egy orvos felkeresése.
 

A kéz ízületi gyulladásról is kell néhány szót ejteni. Lehet krónikus vagy akut is a gyulladás. Ez is szintén több ok miatt alakulhat ki. Egy góc okozta ízületi gyulladás következtében is létrejöhet. Kialakulhat egy autoimmun folyamat következtében is. Lehet érdekes de a pikkelysömör miatt is létrejöhet az ízületi gyulladás. A Crohn-betegség vagyis a gyulladásos bélbetegség is okozhatja a gyulladást.

A kéz ízületi gyulladás kezelése a következőképpen zajlik. Ha nagyon szükséges, akkor gyógyszeres kezelés ajánlott. A gyógytorna nagyon fontos állomása a kezelésnek. Sokan ajánlják még a fizikoterápiát is, de a kéz ízületi gyulladás kezelése házilag lehetséges továbbá d-vitamin és kalcium pótlással, egészséges életmóddal, valamint az ízületre borogatás is nagyszerű lehet ha a fájdalom még nem elviselhetetlen.
 

Biztosan felmerül a kérdés a fejedben, hogy ízületre kenőcs is jó lehet-e?
 

A válaszunk igen, méghozzá a Maximum balzsam ami 19 gyógynövény együttes erejét tartalmazza, hogy enyhüljön a fájdalmad. Tehát ízületre krém is létezik, és mindenképpen ajánlott egy próbát tenned vele mielőtt a gyógyszerekhez fordulnál. Ujj izületi gyulladás esetén is hatásos lehet. Gyógytorna alatt is szabad használnod ezt a gyógynövényes terméket.
 

Ízületi gyulladás.