Ahogy hidegebb lesz a hőmérséklet, úgy érdemes a szervezetet elkezdeni védeni. Nem csak a vastag kabátokat, sálakat és sapkákat kell elővenni hanem az étrend-kiegészítőket is ugyanis nem minden esetben tudsz ételekből elegendő D-vitamint pótolni.
A napsütés is egyre kevesebb télen pedig az számít a legjobb forrásnak. Az étrend-kiegészítő mellett érdemes persze olyan ételekből minél többet fogyasztani amelyeknek magas a D-vitamin tartalmuk.
Felsorolunk neked most nagyszerű D-vitamin forrásokat. Ezeket az ételeket minden évszakban fogyaszthatod mivel megtalálhatóak.
Nagyon fontosak a halak: A halak közül a legjobbak a zsíros fajták. A lazac, a tonhal és a szardínia is mind nagyon jó és minőségi D-vitamin források.
Gombafélék: Minden ehető gomba tele van D-vitaminnal, tehát annyira nincs rossz választás. A napi D-vitamin szükségletet már 10 dkg gombával is fedezni lehet.
Tojás: Már 1 tojássárgája tartalmazza a napi D-vitamin szükséglet 7%-át és a benne található zsír sokat segít a felszívódásban. Több szakértő szerint is egy egészséges ember elfogyaszthat 2 tojást anélkül, hogy aggódnia kell a koleszterinszint miatt.
D-vitaminnal dúsított ételek: Ide olyan ételek tartoznak mint egyes gabonafélék, növényi tejek és a natur joghurt. Ezeknél a termékeknél viszont fontos megnézni a csomagolást, hogy tartalmazzák-e a D-vitamint.