Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért fogyassz zöld turmixot?

2021. 07. 28. 11:41:00 Veress Máté - HillVital

Miért fogyassz zöld turmixot? A zöld turmix fogyasztás az utóbbi időkben igen népszerűvé vált. Ez nem véletlen, hiszen a zöld turmixok nagyon sok jótékony hatással rendelkeznek. Ezen hatások mellett, most néhány érdekességet is megtudhatsz a zöld italokkal kapcsolatban.


A nyers étkezés egyik képviselője a turmix fogyasztás. A zöld turmixok az utóbbi időben igen nagy népszerűségnek örvendenek. Ez nem véletlen, hiszen a zöld turmixok nem csak finomak, de ha megfelelő alapanyagokból készül, akkor igen jótékony hatásokkal is rendelkezhetnek.


Főzés során az ételekben található enzimek nagy mennyiségben elpusztulnak, így csökken azok tápértékük is. A nyers ételeknél azonban ez nem így van, bennük még megtalálhatók az étékes enzimek. A nyers ételek, köztük a zöld turmixok is, biztosítják az élő szervezet megfelelő működését.


A zöld turmixok tökéletesen alkalmasak arra, hogy a kellő mennyiségű enzimeket bejuttassuk a szervezetünkbe. Gondoljunk csak bele, lehet, hogy sosem rágcsálnánk el egy csokor petrezselymet, fodros kelt vagy akár spenótot. Turmixolással azonban, néhány gyümölcs hozzáadásával már sokkal könnyebben és finoman fogyaszthatjuk őket. A turmixolás abban is segít, hogy könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóbbá tegyük a zöld leveleket és gyümölcsöket. A zöld turmix készítésnek pedig csak a fantáziánk és a gyümölcsök valamint a zöld levelek beszerezhetősége szab határt.

 

A zöld turmixok klorofillben, enzimekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Emellett még nagyon sok jótékony hatásokkal rendelkeznek. A zöld turmix fogyasztás után, szinte azonnal a véráramba jut, ezáltal javítja a vérképet, a vérkeringést, enyhíti a vérszegénységet, valamint vérképző hatásának köszönhetően növeli a vörös vértestek számát. Csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat, valamint gyorsítja a sebek gyógyulását. Javítja a szervezet oxigén koncentrációját, növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását. Mivel serkenti a vérkeringést ezért nagyon jó hatással van a visszeres panaszokra is. Nem utolsó sorban csökkenti a fáradtságot is.
 

A zöld ital elkészítésével kapcsolatban egy szempontra érdemes nagyobb figyelmet fordítani. Ez pedig nem más, mint a felhasznált hozzávalók. Ugyanis ha élettelen, agyon vegyszerezett, „mű” hozzávalókat használunk fel a zöld turmix elkészítésekor, akkor maga a turmixunk is ilyen lesz. Ezért érdemes inkább tápanyag dús, bio hozzávalókat felhasználnunk, hogy a zöld turmixunk is tartalmazza mind azt, ami a levelekben is megtalálható.
 

A zöld ital fogyasztás napjainkban annyira kedveltté vált, hogy vannak, akik zöld turmix nélkül neki se vágnak a napnak. Kávé helyett zöld turmixot fogyasztanak.

 

Érvek a zöld turmix fogyasztása mellett.