Menü

Miért fontos a D vitamin tabletta gyerekeknek?

Sági Zsolt - HillVital
2020. 07. 31. 16:01:00

A D vitamin tabletta gyerekeknek nagyon fontos, és itt érdemes, hogy megemlítsük a csecsemőket, hiszen fejlődésükhöz elengedhetetlen a D vitamin.

A nem megfelelő mennyiségű D vitamin a későbbiekben betegségek alapját képezheti.

Már a terhesség ideje alatt is érdemes odafigyelni a vitaminbevitelre.

A D-vitamin hiány nem csak az édesanyát, hanem a csecsemőt is veszélyezteti. Arra is figyelni kell, ha az anyatej D-vitamin tartalma nem elegendő a csecsemő egészséges fejlődéséhez. Ilyen esetben pótolni kell azt.

A betegség megelőzése érdekében a gyermek egy éves koráig a Gyermekgyógyász Szakmai Kollégium ajánlásával kötelező a D vitamin napi pótlása, szedése, azoknál a gyerekeknél, akik a téli időszakban lesznek egy évesek további fél évig szükséges a D vitamin bevitele.

A napi ajánlott mennyiség gyermekek számára jelenleg 400 NE.

Ez azonban nem általánosítható, hiszen ahogy fejlődnek egyre több mennyiségra van szükségük. Adhatunk a gyerekeknek csepp vagy táplálék kiegészítő formájában is, de ezt érdemes előtte védőnővel vagy háziorvossal megbeszélni. Bár a legtöbbször erre külön ki is térnek, de ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor kérdezzük meg, hogy mikortól, milyen mértékben növelhetjük az adagot.

A D-vitamin a gyermekek számára nem csak az immunrendszer miatt fontos.

Szedésével egy akár súlyossá is fajulható, őgynevezett Angolkór is elkerülhető.

Az angolkór kialakulása: A nem megfelelő D-vitamin szintnek köszönhetően a kalcium és foszfor nem elégséges mennyiségben szívódik fel. Ennek az a következménye, hogy leesik a kalcium és foszfát szintje, valamint megemelkedik az alkalin-foszfatáz aktivitás, ami végső soron a csontok lágyulásához vezet.

Erről lényegében azt kell tudni, hogy ez egy olyan betegség, ami kimondottan azért alakul ki a gyermekeknél, mert alacsony a D-vitamin szintjük. Ez alatt azt kell érteni, hogy a csontjaik nem megfelelően fejlődnek, gyengék. Ennek következtében a már járni képes gyermekeknél akár súlyosabb csontdeformáció is létrejöhet. Természetesen vannak olyan estek, amikor a megfelelő D-vitamin adagolás mellett is kialakul ez a betegség. Ez annak tudható be, hogy a D-vitamin nem megfelelően hasznosul. Ez akár genetikai ok is lehet.

Miért fontos a D vitamin tabletta gyerekeknek?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: d vitamin
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.