Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért nagy szó a Magyar Termék Nagydíj?

2015. 09. 15. 15:26:00 Budai Péter - HillVital

Miért nagy szó a Magyar Termék Nagydíj?

Valljuk be, azért a történelmünk során megcibált magyarként néha jólesik panaszkodni akár jogosan, akár nem. Érdekes, hogy talán leginkább saját magunkra panaszkodunk. Legtöbbünknek a magyarokkal, saját magunkkal kapcsolatban általában a rémes politika vagy foci – és hasonlók – jutnak az eszünkbe, pedig nem ennyi a magyarság.

Beszéltél már valaha egy amerikaival?

Én igen, s amit rögtön észrevettem, hogy annak ellenére, hogy alig 600 éves történelemmel rendelkeznek, mégis szörnyen büszkék a hazájukra. Akár jogosan, akár nem, ez így van helyén. Ez az egészséges. Biztos vagyok benne, hogy az Államoknak is lenne miért szégyenkeznie, de mi haszna lenne belőle? Inkább a jó dolgokra figyelnek.

Persze akad bőven, amire a magyarok is panaszkodhatnak, ugyanakkor nagyon sok dolog van, amire igazán büszkék lehetünk. Ott van például Szent Györgyi Albert, aki világviszonylatban is elismert, Nobel - díjas magyar orvos, aki több amerikai egyetemnek volt az igazgatója, professzora. Ott van az a rengeteg magyar feltaláló és kutató, akiknek köszönhetően külföldön általánosan elterjedt nézet, hogy a magyar találmányokat, a magyar szakembereket, a magyar termékeket a legértékesebbek között tartják számon. 

Ennek a legékesebb példája a Magyar Termék Nagydíj, amely közel 20 éve hazánk legszigorúbb és legtekintélyesebb minősítő rendszere. Nemzetközi viszonylatban a Magyar Termék Nagydíj ékes szószólója a kiváló magyar minőségnek, és meglehetősen közismert védjegy. Akárhányszor tárgyalunk lehetséges külföldi partnerekkel, amikor említésre kerül, hogy Magyar Termék Nagydíjas termékeket kínálunk  - vagy hogy újabb 3 termékünk is díjazott-, akkor szemmel láthatóan nagyobb bizalommal folynak tovább a tárgyalások.

A legérdekesebb, hogy úgy tűnik, egyedül a magyarok gondolják úgy, hogy a magyarokkal bármi komolyabb baj lenne, ugyanis némi kutatómunka után kiderült, hogy külföldön egész másképp vélekednek a magyarokról.

Az USA-ban például elterjedt mondás az, hogy „ha elromlik valami, vagy problémád adódna, akkor hívj egy magyart, mert az biztos, hogy megoldja” vagy „a magyar termékek igazán jó minőségűek”.

Azért ez igazán hízelgő, nem igaz? :-)

Száz szónak is egy a vége. Elismerem, hogy nem tökéletes a magyar nemzet, ugyanakkor azonban számos olyan dolog van, amitől igazán nagyszerű, s amire igazán büszkék lehetünk.

Legyünk hát büszkék arra, amire lehet!

Budai Péter HillVital

Tartalomhoz tartozó címkék: hír