Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Mikor forduljunk orvoshoz aranyér esetén?

hillvital.hu
2022. 03. 21. 15:43:03

Bármennyire is legyen kellemetlen téma, az aranyér nem elhanyagolható probléma, ugyanis nem csak gyógyszeres kezelés, de súlyosabb esetben műtét is lehet a vége!
 

Mindennek köszönhetően tehát fontos, hogy az aranyér kezelését minél előbb megkezdjük.
 

Enyhe tünetek mellett ha úgy döntünk, hogy nincs szükség külső segítségre, beavatkozásra, akkor fordulhatunk néhány jól bevált házi praktikához.
 

Ilyen például, hogy odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Iktassunk be az étrendünkbe rostdús ételeket, valamint emellett ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű folyadékfogyasztásról sem.
 

Szintén nagyon hasznos lehet még az ülőfürdős kezelés is. Langyos vízbe áztatva elősegíthetjük a gyógyulást, valamint enyhíthetjük a fájdalmat. A vízhez adhatunk gyógynövényes kivonatokat is.
 

Ezek mellett érdemes még rövid említést tenni a jegelésről, valamint arról is, hogy ne tartsuk sokáig vissza a székletet. Ezek mind egyszerűen kivitelezhető praktikák, melyek nagyban segíthetnek a panaszok enyhítésében.
 

Mikor forduljunk mindenképp orvoshoz?

Vannak bizonyos esetek melyek arra utalnak, hogy orvosi beavatkozás, esetlegesen aranyér gyógyszer használata lehet szükséges. Nézzük, hogy mikor szükséges az aranyér kezelése orvos segítségével:

Fokozódik a vérzés

A székelést követő vérzés gyakran ismétlődik, vagy esetleg megnő a mennyisége vagy besötétedik a színe, akkor ajánlott a orvoshoz fordulni a problémával.
 

Erősödő fájdalom

Bár a fájdalom enyhébb esetben is jelen van, azonban akkor ha folyamatos diszkomfort érzetet érzünk amely a mindennapi életet is megnehezíti, akkor szintén ne habozzunk szakemberhez fordulni.
 

Végbéltáji viszketés

Legyen szó bármelyik típusú aranyérről a végbéltáji viszketés mindkét esetben fennállhat. Orvoshoz fordulni akkor javasolt vele, ha néhány napnál hosszabban tart, valamint már aludni sem tudunk tőle.
 

Hőemelkedés, láz

Ha az aranyeres panaszokhoz köthetően hőemelkedés, láz vagy gyengeség társul, akkor mindenképp minél hamarabb keressünk fel egy szakembert. Ebben az esetben ugyanis könnyedén elképzelhető, hogy valamilyen szövődmény alakult ki.
 

Gyulladás, váladékozás

Leggyakrabban külső aranyér esetén merülhet fel, hogy az aranyér ki van téve a külső behatásoknak, így könnyen megsérülhet, váladékozhat. Azonban belső aranyér esetén is beszélhetünk erről, hiszen előrehaladott állapotban a belső aranyér is kitüremkedhet. Ebben az esetben mindenképp forduljunk orvoshoz.
 

Mikor forduljunk orvoshoz aranyér esetén

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés