Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Minden, amit az izomfájdalomról tudni kell

2021. 01. 21. 13:16:00 Sági Zsolt - HillVital

Az izomfájdalom kezelése előtt érdemes tisztában lenni annak kiváltó okával.
 

Ilyenek lehetnek például a tartásbeli problémák például a sok ideig végzett helytelen ülés, sportolás, mindennapi tevékenységek, túlterhelés de akár egyes gyógyszerek, illetve betegségek is eredményezhetik ezt az állapotot.
 

Mikor forduljunk az izomfájdalommal orvoshoz?

Abban az esetben ha az izomfájdalom 2-3 napos pihentetést követően sem javul, vagy hosszabb ideig fenn áll, akkor érdemes orvoshoz fordulni vele. Ilyen esetben ki kell deríteni a fájdalom pontos okát és meg kell kezdeni az annak megfelelő kezelést.

 

Ébredés utáni izomfájdalom

Az izomfájdalom kezelése

A megoldás megtalálásában és egyben a fájdalom megszüntetésében az okok feltárása minden esetben segíthet. Éppen ezért a pontos diagnózis felállítása érdekében mindenképp javasolt felkeresni egy reumatológus szakorvost.

Gyógytorna, gyógymasszázs

Az időben elkezdett és célzott mozgásterápia, azaz a gyógytorna segítségével tehermentesíthetjük a túlterhelt területeket. A speciális gyakorlatok és kezelési módszerek segítenek az izomegyensúly helyreállításában, valamint segítenek az ízületek mozgásképességének a javításában. Ezzel ellentétben a gyógymasszázs segítségével az izomfájdalom tünetei csökkenthetőek. A gyógyulás gyorsítása érdekében a feszes, túlterhelt izmok ellazíthatóak, valamint a vérkeringés javítható.

 

Gyógytorna izomfájdalom esetén

Aktív fájdalomcsillapítás

Ez a kezelési módszer a legtöbb esetben hatékonyan képes a fájdalom megszüntetésére. Csökkenti a gyulladást, az ödémát, valamint az izomfeszességet is. Ebben az esetben a szakorvos egy szteroid-mentes anyagot, krémet juttat közvetlenül az érintett területre. Ennek köszönhetően a fájdalom rögtön a gyökerénél kezelhető. Ezt a kezelési módszert alkalmazhatjuk más módszerekkel is, mint például a gyógytorna, vagy akár a gyógymasszázs.

Ilyen izommal kapcsolatos problémák kezelésére egy kiváló, természetes hatóanyagokat tartalmazó krém, a Kapsamax Extra balzsam. Magas hatóanyag tartalmának és gondosan összeválogatott keverékének köszönhetően veszi fel a harcot az izomfájdalmak ellen. A használata nem bonyolult, egyszerűen kenjük be az érintett területet. A hatóanyag a bőrbe jutva könnyedén felszívódnak így képes kifejteni jótékony hatását. Fő hatóanyagát az erős paprikából kivont kapszaicin alkotja. Alkalmazható gyógytorna és gyógymasszázs esetén is.

További kezelési módszerek között megemlíthető még a kineziológiai tapasz, valamint a fizioterápiás kezelés is. Fizioterápiás kezelés esetén az ultrahang-, elektro-, valamint hidroterápia képes gyorsítani a szövetek gyógyulását akár már néhány alkalom után is.

A tapaszok képesek javítani annak az érintett testrésznek a keringését, ahova helyezzük. Ennek köszönhetően segíthet a görcsök, illetve a fájdalom csökkentésében is. A legjobb hatás azonban csak akkor érhető el vele ha egy szakorvos helyezi fel, aki tisztában van az izmok anatómiájával.
 

Az izomfájdalom kiváltó okai
 

Sportolásból adódó izomfájdalmak

Azoknál akik rendszeresen sportolnak gyakran fordulnak elő izomsérülések. Ezek lehetnek akár túlterhelés vagy trauma okai is. Mindkét esetben az izom gyulladással jár. Jellemző a sérült rész megduzzadása, pirosas színe, és annak a melegsége.

 

Sportolásból adódó izomfájdalom

Az izomgörcs azonban nem csak sportolók esetén fordulhat elő

Ilyen esetben az izom akaratlanul húzódik össze és ernyed el. Eredményezheti többek között a kevés folyadék fogyasztás, helytelen táplálkozás, vese betegség, vagy akár a nem megfelelő izom-egyensúly is.

 

Rándulás vagy izomszakadás

Legyen szó akár egy rossz mozdulatról, minden esetben az izom sérül elsőként. A sérülést nehéz megállapítani, viszont 48-72 órás pihentetést követően traumalógus vizsgálat segítségével képes diagnosztizálni.
 

Izomláz

Az erős izomláz akár napokig is képes megmaradni és akár éjszakai fájdalmat és mozgás korlátozottságot is képes okozni.

A Kapsamax extra balzsam nagyszerű lehet izomfájdalom, izomgörcsök illetve izomletapadás ellen is.