Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mit tehetünk váll fájdalom ellen?

2021. 02. 28. 11:43:00 Sági Zsolt - HillVital

A vállfájdalom bizonyos esetekben egy igen összetett probléma is lehet.

Mi ennek az oka?

Az, hogy a váll lényegében három csontból áll össze, a felkarcsontból, a lapockából, valamint a kulcscsontból. Vállfájdalom esetén ezek, valamint az ezeket összekötő izmok, szövetek is okozhatnak panaszokat.

Mit tehetünk ha már kialakult a fájdalom?

A vállfájdalomnak sokféle kezelése módszere ismert. Ezek közül egy részét mi magunk is el tudjuk végezni, míg máshoz külső segítségre van szükség.

Pihentetés

Sok esetben ha vállfájdalommal küzdünk, akkor egy egyszerű pihentetés is a segítségünkre lehet. Ezen felül ide sorolható még a fizikoterápiás kezelések is, melyek segítenek a váll erősségének és mozgékonyságának a javításában. Továbbá ha a megelőzést nézzük, akkor általánosan elfogadott tartott az is, ha elkerüljük a túlzott nyújtást, valamint a komoly, megerőltető edzéseket is.

Gyógyszeres kezelés

A háziorvos felírhat gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szereket. Ha így döntöttünk akkor kizárólag csak az előírtak szerint alkalmazzuk őket. A fájdalom nagyságától függően az orvos ajánlhat érzéstelenítő vagy szteroidos fájdalomcsillapító injekciókat is. Amennyiben lehetőségünk van rá, ne éljünk ezekkel. Valóban nagyon hatásosak, viszont hosszútávon kellemetlen mellékhatásokkal is rendelkeznek!

Krémek, balzsamok

Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krémeket is alkalmazhatunk. Ezek azért előnyösek, mert ha nem akarunk rögtön orvoshoz akkor vény nélkül is hozzájuk juthatunk. Azonban ezek közül is vannak olyanok, amelyek szteroid tartalmúak lehetnek. Ha tehetjük ebben az esetben se éljük ezekkel! Törekedjünk arra, hogy természetes összetevőjűek legyenek. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy ha a fájdalom néhány nap múlva sem enyhül, akkor keressünk fel szakembert, aki kivizsgálja a fájdalom pontos okát.

Gyógytorna

Bár kevesen alkalmazzák mégis sokszor nagy segít lehet. Ebben az esetben azonban fontos, hogy ne magunk kezdjünk el tornázgatni. Szakemberhez kell fordulni, aki fájdalom pontos okát feltárva a megfelelő kezelést ajánlja. Ez egy hosszabb távú folyamat, de szerencsére gyógytorna közben is alkalmazhatunk balzsamokat, melyek segítenek a fájdalom csökkentésében.
 

Váll fájdalom elleni tippek.