Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A felkar fájdalom okai

A felkar fájdalom okai

Veress Máté - HillVital
2022. 11. 21. 14:05:00

A váll és a karfájdalom általában már a nyaknál elkezdődik. Ezek lehetnek a felkar fájdalom okai!

 

Itt lépnek ki az ideggyökök a felső végtagokból. Az ilyen problémákat okozhatják különböző elváltozások vagy más területekről kisugárzó fájdalmak.

 

A fájdalmat okozhatja a nyakban lévő kopás is.

 

Ebben az esetben a fej mozgatásakor egyre csak erősödik a fájdalom.  A fájdalom kialakulása miatt éjszaka a rossz oldalra fekve még jobban fokozódik a fájdalom.

20-30 év közötti sportoknál fordulhat elő. 40-50 között az ízületek fokozottan meszesednek. 50 év felett izomszakadás is előfordulhat ami szintén fájdalmat okozhat a karban. A váll és a felkar fájdalom hátterét nem egyszerű kideríteni.  Ennek a pontos diagnosztizálása mindenképpen orvosi feladat, de mindenképpen érdemes természetes összetevőkből álló készítményeket használni, mivel azok nagyban hozzájárulnak a fájdalom csökkenéséhez. 

 


A vállízület számít a legösszetettebb ízületnek és sok funkciót lát el.

Szalagok, ínak és izmok kapcsolódnak össze benne, ezek kapcsolják hozzá a kart a törzshöz. A befagyott váll szindróma egy gyulladás tulajdonképpen ami a vállat és a környező lágy szöveteket támadja meg. Az ízületet körülvevő kötőszövetek amikor begyulladnak akár 3-4 mm-ről akár 1-2 cm-esre is duzzadhatnak. Ilyenkor merevvé válnak és így a mozgás is nehézkes lesz. A befagyott váll sajnos nagyban befolyásolja a beteg életét. Korlátozza a munkavégzést és mindenféle tevékenységet. Az életminőség sokat romlik és sajnos pszichés problémák is kialakulhatnak. A gyógyulás még kezelés mellett is elég hosszú időt vesz igénybe, persze folyamatosan javul.

A befagyott váll szindróma lefolyása 3 részre osztható fel:

Az első fázis a fagyás. Az első panaszok úgy 3-6 hónapig is tarthatnak. Egy intenzív fájdalom jön létre és a vállízület lassan merev lesz. Egy idő után minden mozdulat egyre fájdalmasabb lesz, ezért egyre kevesebbet fogja a beteg használni a végtagot.  

Ezután jön létre a fagyott állapot. Ez a megjelenéstől számítva 3-12 hónapban figyelhető meg. Ilyenkor a fájdalom csökken de a mozgás nem igazán javul.

Az utolsó az olvadás a fázisa. A fájdalom megszűnik és szép lassan visszatér a mozgás is.

A Maximum balzsam is ilyen mivel 19 gyógynövényt tartalmaz amelyek rendkívül kiegészítik egymást. Mindenféle vegyszertől mentes. Használd te is!
 

Mitől fájhat a felkar

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!