Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A felkar fájdalom gyakori okai

2023. 06. 20. 09:07:00 hillvital.hu

A váll és a karfájdalom általában már a nyaknál elkezdődik. Ezek lehetnek a felkar fájdalom okai!

 

Itt lépnek ki az ideggyökök a felső végtagokból. Az ilyen problémákat okozhatják különböző elváltozások vagy más területekről kisugárzó fájdalmak.

 

A fájdalmat okozhatja a nyakban lévő kopás is.

 

Ebben az esetben a fej mozgatásakor egyre csak erősödik a fájdalom.  A fájdalom kialakulása miatt éjszaka a rossz oldalra fekve még jobban fokozódik a fájdalom.

20-30 év közötti sportoknál fordulhat elő. 40-50 között az ízületek fokozottan meszesednek. 50 év felett izomszakadás is előfordulhat ami szintén fájdalmat okozhat a karban. A váll és a felkar fájdalom hátterét nem egyszerű kideríteni.  Ennek a pontos diagnosztizálása mindenképpen orvosi feladat, de mindenképpen érdemes természetes összetevőkből álló készítményeket használni, mivel azok nagyban hozzájárulnak a fájdalom csökkenéséhez. 

 


A vállízület számít a legösszetettebb ízületnek és sok funkciót lát el.

Szalagok, ínak és izmok kapcsolódnak össze benne, ezek kapcsolják hozzá a kart a törzshöz. A befagyott váll szindróma egy gyulladás tulajdonképpen ami a vállat és a környező lágy szöveteket támadja meg. Az ízületet körülvevő kötőszövetek amikor begyulladnak akár 3-4 mm-ről akár 1-2 cm-esre is duzzadhatnak. Ilyenkor merevvé válnak és így a mozgás is nehézkes lesz. A befagyott váll sajnos nagyban befolyásolja a beteg életét. Korlátozza a munkavégzést és mindenféle tevékenységet. Az életminőség sokat romlik és sajnos pszichés problémák is kialakulhatnak. A gyógyulás még kezelés mellett is elég hosszú időt vesz igénybe, persze folyamatosan javul.

A befagyott váll szindróma lefolyása 3 részre osztható fel:

Az első fázis a fagyás. Az első panaszok úgy 3-6 hónapig is tarthatnak. Egy intenzív fájdalom jön létre és a vállízület lassan merev lesz. Egy idő után minden mozdulat egyre fájdalmasabb lesz, ezért egyre kevesebbet fogja a beteg használni a végtagot.  

Ezután jön létre a fagyott állapot. Ez a megjelenéstől számítva 3-12 hónapban figyelhető meg. Ilyenkor a fájdalom csökken de a mozgás nem igazán javul.

Az utolsó az olvadás a fázisa. A fájdalom megszűnik és szép lassan visszatér a mozgás is.

A Maximum balzsam is ilyen mivel 19 gyógynövényt tartalmaz amelyek rendkívül kiegészítik egymást. Mindenféle vegyszertől mentes. Használd te is!
 

Mitől fájhat a felkar

A váll és felkar fájdalom számos különböző okból származhat, és a pontos okokat csak egy orvosi vizsgálat során lehet teljes bizonyossággal meghatározni.

 

Sérülés vagy trauma: Vállsérülés, zúzódás, ficam vagy törés a váll vagy a felkar területén fájdalmat okozhat.

 

Túlterhelés: A váll és a felkar terhelése, például súlyemelés vagy ismétlődő mozgások (mint például egy sport vagy munkahelyi tevékenység során), hosszú távon fájdalmat okozhat. Ennek következtében könnyedén kialakulhat felső kar fájdalom is.

 

Tendinitisz: A vállban található inak gyulladása, amely általában a túlterhelés vagy az ismétlődő mozgások miatt alakul ki.

 

Nyaki gerincproblémák: Az nyaki gerincszakasz problémái (például csontritkulás vagy porckorongsérv) sugárzó fájdalmat okozhatnak a vállban és a felkarban.

 

Bursitis: A vállban található bursák gyulladása, amely súrlódást és fájdalmat okozhat.

 

Izomhúzódás vagy izomszakadás: Az izomproblémák szintén okozhatnak fájdalmat a váll és a felkar területén.

 

Ízületi problémák: Ízületi gyulladás vagy más ízületi problémák szintén okozhatnak fájdalmat a vállban.

 

Idegi problémák: Az ideggyökerek vagy az idegek szorítása vagy sérülése fájdalmat okozhat a váll és a felkar területén.

 

Szívproblémák: Bizonyos esetekben a szívproblémák sugárzó fájdalmat okozhatnak a váll és a felkar területén, például az angina pectoris esetében.