Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Mivel fertőtlenítsünk?

Mivel fertőtlenítsünk?

Sági Zsolt - HillVital
2017. 10. 09. 13:06:00

Ha fertőtlenítésről van szó, akkor többféle természetes módszer is a rendelkezésünkre áll.

Különböző felhasználásra különböző fertőtlenítőket készíthetünk akár egyszerűen, házilag.

Kézfertőtlenítéshez készítsünk fertőtlenítő oldatot: oldjunk fel vízben literenként két tabletta Neomagnol tablettát, plusz egy evőkanál ecetet. Tartsuk a kezünket 1 percig benne! Az oldat 4 óráig használható!

A lakásban használható természetes fertőtlenítők közül 4 emelkedik ki: teafaolaj, ecet, citrom és szódabikarbóna.

Teafaolaj

A teafaolajat az egyik legjobb természetes fertőtlenítőszernek tartják antibakteriális és antiszeptikus hatása miatt. A teafaolaj egy természetes gombaölő, antibakteriális, vírusölő, gyulladáscsökkentő szer. Fél liter víz és három-négy csepp teafaolaj keverékéből általános fertőtlenítő lemosót készíthetünk.

Ecet

Takaríthatunk és fertőtleníthetünk ezzel a módszerrel fürdőt, konyhát, WC-t. De a különféle háztartási eszközöket, például a vágódeszkát, evőeszközöket is. Az ecet kiváló penész ellen is, mivel gombaölő hatással is rendelkezik.

Citrom

A citrom az egyik legerősebb természetes, házi fertőtlenítőszer, de szagtalanít, oldja a zsírt, valamint vízkő ellen is hatékony fegyvert jelent. Tömény citromlevet is használhatunk makacs szennyeződések ellen, de általános lemosót, fertőtlenítőt és szagtalanító folyadékot is készíthetünk belőle, ha vízzel hígítjuk.

Szódabikarbóna

Fertőtleníthetünk vele használati tárgyakat: fésűket, keféket, manikűrkészletet, sminkecseteket, szivacsokat. Ezek és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Ezek fertőtlenítésére készítsünk speciális áztatólevet, természetesen szódabikarbónából. 8-10 evőkanállal tegyünk egy mosdókagylónyi vízbe, és hagyjuk benne állni a tisztítandó tárgyakat.

Most megismerhetsz néhány természetes fertőtlenítővel. Többek között a faolaj is ezek közé tartozik.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!