Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mivel foglalkozik a reumatológia?

2022. 03. 21. 12:13:36 hillvital.hu

A reumatológia egy olyan szakterület, amely a mozgásszervek megbetegedésére fókuszál.

Sajnos az ilyen jellegű megbetegedések korosztálytól függetlenül a lakosság közel 70%-át érinti.

De mi is az a reumás megbetegedés?

A reumás megbetegedés fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, izmokban vagy az inakban. Ez eltarthat napikig vagy rosszabb esetben évekig is, legrosszabb esetben nem csak éveken tartó kellemetlenséget, hanem később súlyosabb rokkantságot okozva.

A legtöbben úgy gondolhatják, hogy a reumás megbetegedés csak az idősebb korosztályt fenyegeti. Sajnos ez nem teljesen igaz. A téves feltételezés onnan ered, hogy az igaz, hogy idősebb korosztályban gyakori a reumás megbetegedések száma, melynek fő oka az évek során történő elhasználódás kiváltotta kopás. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a megbetegedés nem érinthet más korosztályt. Legyen szó bármely korosztályról, nemről, etnikumról, reumás megbetegedés mindenkit érinthet az egész világon.

Gyakori reumás megbetegedések

Igen gyakori tünet lehet a hát, illetve a nyak fájdalma, melynek számos oka is lehet. Ezek közül érdemes említést tenni a gerinc fokozott igénybevételéről, a rossz testtartásról, illetve a túlsúlyról is. Sajnos a túlsúlyt sokan nem veszik figyelembe, vagy nem fordítanak rá kellő figyelmet, hiszen ilyenkor az ízületek nagyobb terhelésnek és igénybevételnek vannak kitéve.

Az Artritisz olyan az ízületben belüli gyulladást jelenti, amely merevséget és fájdalmat is okoz. Sajnos ha nincs kezelve, akkor az ízületeket fokozatosan károsíthatja.

Ezeken kívül szó eshet még a reumatizmusról, melyet nem fertőzés okoz. A fájdalom az ízületek körül jelentkezik, melyet okozhat enyhe sérülés vagy terhelés, ugyanakkor a fájdalom rövid időn belül el is múlik.

Milyen panaszok esetén érdemes reumatológust felkeresni?

Olyan jellegű ízületi fájdalom, amely nem sérülésből származik.

Hosszú ideje fennálló ízületi merevség, amely a fájdalom mellett a mozgásban is korlátokat okoz.

Hát-, illetve gerincfájdalom esetén.

Ízületi gyulladásra utaló fájdalom, duzzanat, bőrpír, nyomásérzékenység, valamint ízületek mozgatásakor jelentkező ropogás esetén.

Szerencsére vannak olyan esetek, melyek nem igényelnek orvosi beavatkozást. Ilyenkor a fájdalom csillapítására kell összpontosítani, melyben a Maximum balzsam nagy segítséget nyújthat. Nem tartalmaz mesterséges összetevőket, valamint szteroidokat sem. Helyette 19 gyógynövény segítségével járul hozzá a fájdalom és a gyulladás csillapításához.

Mivel foglalkozik a reumatológia