Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Néhány módszer, amikkel jobbá teheted a kedvedet

2021. 02. 02. 13:40:00 Veress Máté - HillVital

Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és a testünkre is. Próbáljuk ki a masszázst, a szaunát, a jógát vagy valamilyen szórakoztató tevékenységet, ami segít abban, hogy csökkentsük a stresszt.
 

Fontos a megfelelő vitaminbevitel is, főleg a B-vitaminé, mivel ennek stresszcsökkentő hatása van. A B6- és B12- vitamin szerepe fontos a hangulatunk szempontjából, ebből napi 50-100 milligrammot kellene szednünk. Akár egy kis idő a napfényen is jobbá varázsolhatja a kedvünket.


Jót tehet a rendszeres séta. Egyszerűen menjünk el egy nagyot sétálni, és közben gondosan figyeljünk meg távoli, illetve közeli tárgyakat. Végezzük addig, amíg jobban nem érezzük magunkat. Napi 30 perc elegendő lehet. 
Nagyon fontos a rendszeres sportolás is ami lehet biciklizés, futás vagy bármilyen labdás játék is vagy súlyzós edzés. Csökkentheted még a stresszt úgyis ha olyan emberekkel vagy mint a családtagok, barátok akikkel jól érzed magadat és önfeledten tudsz velük bármit csinálni.


Ha éppen rossz kedved van, akkor nagyon jó ötlet lehet még változtatni a helyedet vagyis mozdulj ki a 4 fal közül. Menj el kirándulni vagy olyan helyekre ahol még azelőtt soha nem voltál. Ha vannak gyermekeid vagy netalán már unokáid, akkor tölts velük annyi időt amennyit csak tudsz. Már az is jót tesz ha csak tudsz valakivel beszélgetni egy jót. Ha van háziállatod, akkor legyél vele is kint a szabadban. A ház kedvencek terápiás hatással is rendelkeznek és jobb kedvre derítenek. Az is segíthet ha nézel egy vicces filmet vagy egy videót és rögtön jobb lesz a kedved.

 

A zene is sokat segít, hogy jobb legyen a kedved. Hatalmas ereje van a zenének, használd ki te is! Egy jó mozi vagy egy színház is segíthet. Már azért is mert közben sétálsz egyet. Van akinek az is segít ha kiírja magából a problémákat. Megkönnyebbülést jelent sok embernek ha naplót vezet vagy verseket ír, esetleg történeteket. A sima meditáció is nagyon jó. Már napi 5 perc nagyon jól esik. Nem muszáj rögtön órákat, hanem elég eleinte 5 perc is.
 

Így lesz jobb kedved.