Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Moss te is vegyszermentesen!

2022. 02. 11. 11:20:00 hillvital.hu

Sok embernek érzékeny a bőre a különböző vegyszerekre, ezért érdemes a ruhákat is vegyszermentesen mosni. Most mutatunk neked olyan környezettudatos megoldásokat amelyeket felhasználhatsz a mosásra.

 

Az átlagos mosószerek használata sajnos több ponton is környezetszennyező. Az előállításukhoz sok energiát használnak fel és a lebomlásuk megterheli a környezetet. Ezek a vegyi anyagok aztán felszívódnak a növényvilágba és bekerülnek az állatok szervezetébe is.

 

Persze vannak olyan mosószerek amelyek teljes környezetkímélők. Az ilyen mosószerek előállításakor ügyelnek arra, hogy természetes anyagokat használjanak.

 

De most jöjjön egy minden háztartásban megtalálható dolog mégpedig az ecet. Az ecet egy univerzális szer ami biológiai erjesztéssel készül ami kiváló vízkőoldó is. Nem kell attól aggódni, hogy kellemetlen szaga lesz a ruháknak hiszen 10-15 csepp illóolaj csodákra lehet képes. A leghatásosabb a 20%-os ecetsav szokott lenni. Ez inkább azonban felmosásra való, valamint az egész lakás tisztítására. Mivel nagyszerű lehet vízkő ellen is, ezért ha esetleg törölközőt mosol a gépben, akkor csak tegyél bele 1 dl-t és nem csupán a törölközők lesznek szagmentesek hanem a gép belseje is vízkőmentes lesz.
 

Nagyszerű megoldás lehet még a mosódió is. Indiában már ősidők óta alkalmazzák. A termése diószerű, és az ereje a héjában található meg. Vízzel érintkezve habzik és nagyon jól tisztít. Nagyon könnyű a beszerzése és a használata is. A mosódió nem csupán mosógépben hanem a mosogatógépben is használható és még felmosáshoz is.
 

A nem megfelelő mosás sajnos nagyon megterheli a környezetet. Nem érdemes használni előmosást. Ha a ruhanemű nagyon koszos, akkor érdemes a kezeidet igénybe venned valamint a vízerejét. Egy kis mosószappannal kiegészítve nagyszerű lehet. Azzal használja a mosógép a legtöbbenergiát, hogy a vizet melegíti fel, éppen ezért a nem túl koszos ruhákat elég 40 Celsius fokon mosni. Reméljük tudtunk neked segíteni. Mindenképpen érdemes kipróbálnod valamelyik módszert.

Vegyszermentes mosás.