Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezeket a sportokat lehet végezni visszeres lábbal!

2022. 11. 25. 11:57:00 Veress Máté - HillVital

A visszérbetegség általában nagyon lassan és sok idő alatt szokott kialakulni. Persze meg lehet előzni a visszereket valamint késleltetni is lehet a megfelelő életvitellel, táplálkozással, rendszeres sportolással.
 

A visszerek kialakulásában nagy szerepe van a megemelkedett vénás nyomásnak. Így pedig már érhető, hogy azok a sportok és mozgásformák amelyek hatalmas fizikai megterheléssel járnak, azokat egy visszérbetegnek kerülnie kell. 
 

Az ilyen sportok közé tartozik a testépítés, súlyemelés, intenzív futás, nagy súlyokkal végzett mozgások. A visszereseknek nem ajánlott még a nagyon meleg környezetben végzett mozgás sem, mivel ilyenkor a visszerek még jobban kitágulnak.
 

Ezeket a sportokat lehet végezni visszeres lábbal:

 

A visszeresek számára az úszás a legjobb sport. Fontos még a rendszeres, ám nem megerőltető testmozgás, hogy a lábszárban lévő izompumpák működjenek és a vér keringjen. Éppen ezért is nagyszerűek a vízi sportok, azok közül is az úszás. Az úszás során a hideg víz összehúzza a vénák falában lévő simaizmokat (ezek segítik a vénás visszaáramlást). Amikor a test a vízbe elmerül, a testre nehezedő víznek a nyomása képes kipréselni az alsó végtagokban pangó vért és így a megtelt visszerek nagyszerűen kiürülnek.

Az úszás közbeni lábmozgás működteti az izompumpát. Azok számára akik túlsúllyal küzdenek, kifejezetten ajánlott az úszás, mivel a vízben nem nehezedik a test súlya az alsó végtagokra.

Az úszás mellett nagyszerű sport még a visszeresek számára a kerékpározás is. Ez is megmozgatja a lábnak az izompumpáit és így segíti elő a visszerek kiürülését. Megemlíthető mozgásforma még a séta is ami szintén képes fokozni az izompumpák működését.

Mindenki elvégezheti otthon is a visszértornát. Ez egy speciális gyógytorna ami az alsó végtagi pangások ellen irányul. Csupán annyit kell tenned, hogy a bokákat vagy az egész lábat kell mozgatni a szív szintje felé emelve.

Ezeket a sportokat lehet végezni visszeres lábbal!