Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mozgás aranyeresként? Ezek segíthetnek!

2023. 04. 05. 10:09:00 hillvital.hu

Aranyeresként nagyon fontos, hogy odafigyeljünk milyen mozgásformát is végzünk, hiszen míg egyesek hasznosak, addig mások árthatnak!

 

Az aranyeresség elkerülése érdekében mindenképpen érdemes valamilyen rendszeres testmozgást végezni.

Sok sportág segíthet a megelőzésben, viszont több sport fokozhatja az aranyeres problémákat. Hogy a bélmozgás megfelelő legyen a rendszeres testmozgás mellett nagyon fontos a helyes táplálkozás is.

 

Nézzük először, hogy milyen mozgásformák a javasoltak!

Séta: Az aranyeresség esetén nagyon jó a futás helyett inkább a dinamikus és biztonságos sétálás. A rendszeres séta segíthet javítani a vérkeringést és csökkenteni az aranyeres panaszokat. Futás esetén speciális cipőt kell hordanod valamint kerüld a kemény talajon való futást is.

 

Kegel-gyakorlatok: Az ilyen típusú gyakorlatok segítenek megerősíteni a medencefenék izmait, ami hozzájárulhat az aranyeres panaszok csökkentéséhez.

 

Kerékpározás: Az álló helyzetű kerékpározás jobb, mint a terhelést jelentő edzések, mint például a súlyemelés vagy a futás. A kerékpározás segíthet javítani a vérkeringést az érintett területen, ami csökkentheti az aranyeres panaszokat. A kerékpározáshoz válassz nagyon párnázott ülésű kerékpárt. Kerékpározás közben arra kell figyelned, hogy ne a gátizomra támaszkodj. Fontos lehet még a medencefenék illetve a záróizom edzés is, ami korra és nemre való tekintet nélkül ajánlott.

 

Úszás: A testmozgás mellett tehermentesíti a testet is, valamint a víz a megkeményedett vénákat is képes puhítani. Az úszás hasonló előnyöket nyújt, mint a kerékpározás, de az úszás során az alsó test terhelése minimalizálható, ezért kevésbé valószínű, hogy az aranyeres panaszokat súlyosbítja.

 

Jógagyakorlatok: Néhány jóga gyakorlat, mint például a pók-póz vagy a virágpóz, segíthet javítani a vérkeringést az érintett területen, ami csökkentheti az aranyeres panaszokat.


 

 

Most nézzük meg, hogy milyen mozgásformák nem ajánlottak.

A haspréssel és fokozott hasűri nyomással járó sportokat érdemes kerülni aranyér esetén. Nem ajánlott a súlyemelés illetve a konditermi eszközök használata. Az erőlködés hatására az aranyér megfeszül és akár vérezni is kezdhet. Az aranyér gyógyulási időszakában tilos a testépítő sportágak végzése.
 

A megelőzés érdekében a megfelelő sport mellett fontos még a már említett egészséges táplálkozás is.

Ez azt jelenti, hogy rostdús ételeket kell fogyasztani. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, mivel nagyon magas a rosttartalmuk. Ha már kialakult az aranyér, akkor érdemes gyógynövényes megoldások után is nézelődni. Mi az Aurumflex Extra balzsamot ajánljuk aranyeres problémákra, kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.

Mozgásformák aranyér esetére.