Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Milyen mozgásformára figyeljünk aranyeresként?

Veress Máté - HillVital
2022. 01. 14. 10:15:00

Aranyeresként nagyon fontos, hogy odafigyeljünk milyen mozgásformát is végzünk, hiszen míg egyesek hasznosak, addig mások árthatnak!

Az aranyeresség elkerülése érdekében mindenképpen érdemes valamilyen rendszeres testmozgást végezni.

Sok sportág segíthet a megelőzésben, viszont több sport fokozhatja az aranyeres problémákat. Hogy a bélmozgás megfelelő legyen a rendszeres testmozgás mellett nagyon fontos a helyes táplálkozás is.

Nézzük először, hogy milyen mozgásformák a javasoltak!

Az aranyeresség esetén nagyon jó a futás helyett inkább a dinamikus és biztonságos sétálás. Nagyon jó az ellipszis tréning illetve az úszás is.

A testmozgás mellett tehermentesíti a testet is, valamint a víz a megkeményedett vénákat is képes puhítani. Ha nem akarsz lemondani esetleg a futásról illetve a kerékpározásról, akkor érdemes a megfelelő eszközöket választani. Futás esetén speciális cipőt kell hordanod valamint kerüld a kemény talajon való futást is. A kerékpározáshoz válassz nagyon párnázott ülésű kerékpárt. Kerékpározás közben arra kell figyelned, hogy ne a gátizomra támaszkodj. Fontos lehet még a medencefenék illetve a záróizom edzés is, ami korra és nemre való tekintet nélkül ajánlott.
 

Most nézzük meg, hogy milyen mozgásformák nem ajánlottak.

A haspréssel és fokozott hasűri nyomással járó sportokat érdemes kerülni aranyér esetén. Nem ajánlott a súlyemelés illetve a konditermi eszközök használata. Az erőlködés hatására az aranyér megfeszül és akár vérezni is kezdhet. Az aranyér gyógyulási időszakában tilos a testépítő sportágak végzése.
 

A megelőzés érdekében a megfelelő sport mellett fontos még a már említett egészséges táplálkozás is.

Ez azt jelenti, hogy rostdús ételeket kell fogyasztani. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, mivel nagyon magas a rosttartalmuk. Ha már kialakult az aranyér, akkor érdemes gyógynövényes megoldások után is nézelődni. Mi az Aurumflex Extra balzsamot ajánljuk aranyeres problémákra, kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.

Mozgásformák aranyér esetére.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés