Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A napi 15 perc séta csodás hatásai

2022. 04. 05. 09:24:00 Veress Máté - HillVital

Nem is gondolnád, hogy már akár napi 15 perc sétának is milyen élettani hatásai lehetnek. Most egy kicsit részletezzük neked ezeket a hatásokat.
 

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében nagy szerepe van a sétának. A futás is nagyon jó vagy szinte bármilyen testmozgás. Már a kis intenzitású mozgásformák is segítik az ideális szintre hozni a vérnyomást és képes csökkenteni a koleszterinszintet is.

 

Egy napi séta során jól átmozgathatod az izmaidat, mivel szükségük van az oxigénre. A rendszeres mozgás továbbá nagyon jól megdolgoztatja a tüdőt is. Hosszú távon jelentősen javíthatod a kapacitását is.
 

A napi 15 perc séta megerősíti a csontsűrűséget, ez pedig csökkenti a betegségek kialakulásának esélyét. Az ízületek egészségére is pozitív hatással van a séta. Ha naponta 30 percet sétálsz, akkor tehetsz az ízületi gyulladások ellen is.
 

A napi séta hozzájárul a testsúly csökkentéséhez és az izmok erősítéséhez is. Felelős lehet a testtartásért is.
 

Ez meglepő lehet, de sokaknál javult a látás is. Aki sokat ül a monitor előtt annak nagyon ajánlott a rendszeres séta. A séta közben sokkal több inger éri a szemet, a szem izmai folyamatosan mozognak.
 

Egy séta során kevésbé irritálhatja a légcsatornákat a mozgás, mint a sokkal intenzívebb sportok során, ezért is ajánlott a séta az asztmás betegek számára.
 

Egy rövid esti séta jelentősen képes javítani az alvás minőségét is. A jó alvás pedig nagyon fontos az egészséges élethez.
 

Mivel friss oxigén kerül az agyba, ezért sokkal nagyobb lesz a kreativitásod is. Nagyon jót tesz az agynak a friss oxigén, így még a problémamegoldó képességed is javulhat.
 

A napi 15 perc séta ahhoz is elég lehet, hogy sokkal jobban éred magad testileg és szellemileg is. A szervek jobban funkcionálnak és erősödik a tested is.
 

A sétának komoly szerepe lehet a cukorbetegség megelőzésében. A séta a futás is növeli a glükóztoleranciát. A cukorbetegség megelőzése összefügg a jó testi erőnléttel és persze az egészséges életmóddal.

Napi 15 perc séta hatásai.