Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az almafogyasztás hatásai

2023. 03. 29. 13:37:00 hillvital.hu

A rendszeres almafogyasztásnak kivételes egészségügyi hatásai lehetnek.

 

Nézzük is meg, hogy milyen egészségügyi előnyökkel jár az, ha naponta fogyasztunk almát:

 

- Az alma tele van rosttal, ami csökkenti a bélrendszeri rendellenességek, az aranyér és egyes daganattípusok előfordulását

- Megkönnyíti a méregtelenítést és elősegíti az inzulin szabályozását

- Csökkenti a koleszterinszintet

- Rendszeres fogyasztása csökkenti az olyan légzőszervi megbetegedések kockázatát, mint az asztma

- Rendszeres fogyasztása a bőrbetegségek előfordulását is visszaszorítja

- Egy tanulmány szerint, azoknak a nőknek, akik étkezés előtt elfogyasztottak egy almát, 33%-kal többet sikerült leadniuk testsúlyukból, mint az almát nem fogyasztók

​- Az alma tele van C- vitaminnal, A- vitaminnal és flavonoidokkal. Emellett kis mennyiségben tartalmaz foszfort, vasat és kalciumot is.

- Alacsony vércukorszint esetén, amikor nem kap elegendő glükózt az agy, akkor akár ájulás is történhet. Egy nyers alma nagyon jó lehet ebben az esetben.

- Depresszió esetén is segíthet az alma.

- Ha az almát összekevered egy olyan növényi lével amiben sok az ásványi só, akkor hashajtó hatású ital jön létre. Ilyen lé lehet a spenót vagy a sóska. Fele-fele arányban kell összekeverni.

- Almaecet is készíthető belőle ami nagyon jó szolgálatot tehet azoknak akik érrendszeri betegséggel küzdenek. Tegyél 2 evőkanál almaecetet egy pohár vízbe és fogyaszd rendszeresen.

- Az emésztőrendszert is tisztítja az alma de emellett még segít a vérsavtalanításban. Ez a magas ásványi anyag tartalomnak köszönheti.

- Tisztítja a májat is az almalé. Ha probléma van az emésztéssel, akkor sokat segíthet abban is.

- Az almaecet képes a vese tisztítására is.

Szerencsére sokféleképpen elkészíthető az alma. Le lehet turmixolni és más zöldségekhez illetve gyümölcsökhöz hozzá lehet adni. Süteményekbe is bele lehet rakni, de mindig az a legjobb ha frissen, nyersen fogyasztod.

 

Az alma felhasználása azonban itt nem ér véget, hiszen még a héját is tudjuk alkalmazni különböző esetekben.

 

Gyümölcslekvárt sűríthetünk vele:
Annyit kell tennünk, hogy főzzük fel mint a lekvárt majd ezután szűrjük le. Nagyszerűen sűríti a gyümölcslekvárokat, ezzel lerövidítve azok főzési idejét.

 

Bőrradír:
Nem új dolog a kozmetikában a gyümölcsös bőrradírozás, és így elvégezheted otthon is és felfrissül a bőröd. A rutinos arctisztítás után dörzsöld át a bőrödet almahéjjal, de úgy hogy a gyümölcshúsos része legyen az arcon. Serkenti a vérkeringést, eltávolítja a szennyeződéseket és az elhalt hámréteget.

 

Almachips:
Nagyon finom almachipset csinálhatunk a gyerekeknek, ami ráadásul egészséges is. Csak ki kell szárítani az almahéjat, sőt még csokiba is márthatjuk majd hagyjuk megszáradni.

 

Edény tisztítás:
Alumínium edények tisztítására is kiváló. Annyi a dolgunk, hogy friss almahéjat tegyünk az edénybe, felöntjük vízzel, és kezdjük el forralni.

 

Almahéjból tea:
Egészséges tea is készíthető almahéjból ami nagyon jó megfázásra, köhögésre. Ha szárított gyümölcsökkel, fahéjjal valamint szegfűszeggel kevered össze, akkor egy nagyon finom tea alapanyagot kaphatunk, amit ha forró vízzel felöntünk és hagyjuk ázni, akkor egy nagyon jó teát kapunk megfázásra.

Egészséges és friss almák az almafán