Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Nátha vagy influenza?

Nátha vagy influenza?

Sági Zsolt - HillVital
2020. 03. 24. 11:45:00

Folyik az orrunk, kapar a torkunk, köhögünk, fáj a fejünk… Ugye ismerős tünetek?

De ezek egy nátha vagy esetleg egy influenza tünetei? Cikkünkben összehasonlítjuk a két betegséget.

Ami közös bennük, hogy mindkettő cseppfertőzéssel terjed a levegőben, a köhögő, tüsszögő emberek révén.  

Nézzük a különbségeket!

A nátha kialakulásában a hideg, a meghűlés is szerepet játszhat, de az influenza kialakulásának jobban kedvez az enyhébb, ködös, nyálkás időjárás.

A nátha lappangási ideje 3-4 nap, az influenzáé 1-2 nap. A náthát a nátha (rhino) vírus, az influenzát az influenzavírus okozza. A nátha mindig erős orrfolyással párosul, míg az influenzához gyenge, vízszerű orrfolyás társul. A nátha nem okoz nagy fokú levertséget, az influenza mindig nagy mértékű levertséggel, gyengeséggel jár. A náthára csak enyhe, száraz köhögés jellemző, az influenzára erős. A nátha enyhe vagy közepes fejfájással jár, az influenza mindig erős fejfájással. Az izomfájdalom mértéke sem egyforma. A náthánál ritka és enyhe, influenzánál erős és gyakori jelenség az izomfájdalom. A náthára nem jellemző a magas, 38 fok feletti testhőmérséklet, míg az influenza egyik fontos tünete a magas láz. A náthánál nagyon ritkán fordul elő hidegrázás, az influenzánál viszont nagyon erős hidegrázás tapasztalható.

A két betegség időben közel azonos lefolyású, kb. 1-2 hét, de influenza esetén akár hetekig is elhúzódhat, mire a beteg visszanyeri az aktivitását.

A megelőzésnek mindkét esetben óriási szerepe van. Mossunk gyakran kezet! Ha orrot fújunk, mindig használjunk új papír zsebkendőt. Tüsszentés, orrfúvás után mindig ajánlott kezet mosni. A kezelés is nagyjából megegyezik: antibiotikum fölösleges, inkább csak a tüneteket érdemes enyhíteni (orrdugulás, köhögés, magas láz). Influenzánál szigorú ágynyugalom szükséges. Ezenkívül fontos a bőséges folyadékbevitel, vitaminok, ásványi anyagok pótlása.

Nátha vagy influenza

 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés