Ezek a házi praktikák neked is sokat segíthetnek legfőképpen a konyhában.
Mikor tudjuk, hogy jó e a sütőpor? Tegyél egy késhegynyit bele hideg vízbe és ha buborékok jönnek a fel a víz tetejére akkor megfelelő a sütőpor. Amikor pezseg akkor már nem ajánlott használni.
Egyharmaddal több szárított fűszert használj mint frisset mert szegényebb az aroma és az illóolaj tartalmuk.
Nem megy ki a felbontott pezsgőből a szénsav ha belelógatod az üvegbe egy kiskanalat.
Ha az edény aljára ráég az étel akkor önts bele egy kis ecetet majd forrald 2 percig így akár súrolás nélkül is eltávolíthatod a foltokat.
Lassabban ég a gyertya ha néhány órára a fagyasztóba teszed mielőtt használnád.
Finomabb lesz a palacsinta ha a tejet félig szódavízzel kevered és pihenteted a tésztát fél óráig.
Amikor a mosogató lefolyó eldugul, egy egész éjszakára önts bele 2dl ecetet. Reggel pedig engedj bele forró vizet, és húzd ki a dugót.
Ha a másnapos kenyeret beteszed néhány percre egy nedves konyharuhába, aztán beteszed egy előmelegített sütőbe 5-10 percre, akkor majdnem egy friss kenyeret kapsz.
A mikróban melegített folyadéknál nem mindig egyenletesen szokott eloszlani a hő, ezért miután kivetted a mikróból mindig keverd el.
Ha nagyon megégetted az ujjadat vagy a kezedet, akkor érdemes sóba mártani az megégett területet és nem lesz csúnya hólyagos.
A banánt sose tedd hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad. Szinte minden gyümölcs hűthető, de a banán nem tartozik közéjük.
Ha a vöröshagymát vágás előtt hideg vízben megmosod valamint a kést is amivel vágni fogod, akkor garantáltan nem fog megríkatni.