Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Néhány házi praktika amit nem árt ha tudsz!

2021. 01. 28. 10:40:00 Veress Máté - HillVital

Ezek a házi praktikák neked is sokat segíthetnek legfőképpen a konyhában.

 

Mikor tudjuk, hogy jó e a sütőpor? Tegyél egy késhegynyit bele hideg vízbe és ha buborékok jönnek a fel a víz tetejére akkor megfelelő a sütőpor. Amikor pezseg akkor már nem ajánlott használni.

 

Egyharmaddal több szárított fűszert használj mint frisset mert szegényebb az aroma  és az illóolaj tartalmuk.
 

Nem megy ki a felbontott pezsgőből a szénsav ha belelógatod az üvegbe egy kiskanalat.
 

Ha az edény aljára ráég az étel akkor önts bele egy kis ecetet majd forrald 2 percig így akár súrolás nélkül is eltávolíthatod a foltokat.
 

Lassabban ég a gyertya ha néhány órára a fagyasztóba teszed mielőtt használnád.
 

Finomabb lesz a palacsinta ha a tejet félig szódavízzel kevered és pihenteted a tésztát fél óráig.
 

Amikor a mosogató lefolyó eldugul, egy egész éjszakára önts bele 2dl ecetet. Reggel pedig engedj bele forró vizet, és húzd ki a dugót.
 

Ha a másnapos kenyeret beteszed néhány percre egy nedves konyharuhába, aztán beteszed egy előmelegített sütőbe 5-10 percre, akkor majdnem egy friss kenyeret kapsz.

A mikróban melegített folyadéknál nem mindig egyenletesen szokott eloszlani a hő, ezért miután kivetted a mikróból mindig keverd el.

 

Ha nagyon megégetted az ujjadat vagy a kezedet, akkor érdemes sóba mártani az megégett területet és nem lesz csúnya hólyagos.

A banánt sose tedd hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad. Szinte minden gyümölcs hűthető, de a banán nem tartozik közéjük.

Ha a vöröshagymát vágás előtt hideg vízben megmosod valamint a kést is amivel vágni fogod, akkor garantáltan nem fog megríkatni.


Házi praktikák amik sokat segíthetnek neked is.