Menü

Néhány házi praktika amit nem árt ha tudsz!

Veress Máté - HillVital
2021. 01. 28. 10:40:00

Ezek a házi praktikák neked is sokat segíthetnek legfőképpen a konyhában.

 

Mikor tudjuk, hogy jó e a sütőpor? Tegyünk egy késhegynyit bele hideg vízbe és ha buborékok jönnek a fel a víz tetejére akkor megfelelő a sütőpor. Amikor pezseg akkor már nem ajánlott használni.

 

Egyharmaddal többet szárított fűszert használjunk mint frisset mert szegényebb az aroma  és az illóolaj tartalmuk.
 

Nem megy ki a felbontott pezsgőből a szénsav ha belelógatunk az üvegbe egy kiskanalat.
 

Ha az edény aljára ráég az étel akkor öntsünk bele egy kis ecetet majd forraljuk 2 percig így akár súrolás nélkül is eltávolíthatjuk a foltokat.
 

Lassabban ég a gyertya ha néhány órára a fagyasztóba tesszük mielőtt használnánk.
 

Finomabb lesz a palacsinta ha a tejet félig szódavízzel keverjük és pihentetjük a tésztát fél óráig.
 

Amikor a mosogató lefolyó eldugul, egy egész éjszakára öntsünk bele 2dl ecetet. Reggel pedig engedjünk bele forró vizet, és húzzuk ki a dugót.
 

Ha a másnapos kenyeret beteszed néhány percre egy nedves konyharuhába, aztán beteszed egy előmelegített sütőbe 5-10 percre, akkor majdnem egy friss kenyeret kapsz.

A mikróban melegített folyadéknál nem mindig egyenletesen szokott eloszlani a hő, ezért miután kivetted a mikróból mindig kevered el.

 

Ha nagyon megégetted az ujjadat vagy a kezedet, akkor érdemes sóba mártani az megégett területet és nem lesz csúnya hólyagos.

A banánt sose tedd hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad. Szinte minden gyümölcs hűthető, de a banán nem tartozik közéjük.

Ha a vöröshagymát vágás előtt hideg vízben megmosod valamint a kést is amivel vágni fogod, akkor garantáltan nem fog megríkatni.


Házi praktikák amikről tudnod kell.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés