A legjobb édesítőszerek
Ezeket a természetes édesítőket bátran fogyaszthatjuk.
Xylit: Kis mennyiségben megtalálható gyümölcsökben is, és leginkább a süteménysütésnél veszed majd hasznát. Csak mértékkel használd, mivel enyhén megemelheti a vércukorszintet.
Eritrit: Használhatod sütéshez, főzéshez, valamint kombinálható steviával. Több kell belőle, mint a hagyományos cukorból.
Stevia: A stevia növényből származó édesítőszer. Megvásárolható folyékony és porított formában is. Bármilyen ételt ízesíthetsz vele, de vigyázz, mert eléggé intenzív íze van.
Inulin: Ez egy rostféle, aminek édes íze van, ezért érdemes kombinálni steviával vagy eritrittel. Olyan ételekhez ajánlott, amelyekhez nem kell sok cukor.
Méz: A mézet nem kell bemutatni, szinte mindenki ismeri és gyakran használja is. Ez annak köszönhető, hogy már az ősidők óta alkalmazzák erre a célra. A méz a méhek által növényi nektárból összegyűjtött édes anyag. Érdekessége, hogy a méz nem romlik meg.
Kókuszpálma cukor: Ez egy igen népszerű édesítőszer, melyet granulátum formájában forgalmaznak. Legtöbb esetben környezetbarát természetes körülmények között állítják elő. Kellemes íze van és jól használható akár sütésre főzésre is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
