Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legjobb édesítőszerek

2021. 08. 24. 10:53:00 Sági Zsolt - HillVital

Ezeket a természetes édesítőszereket bátran fogyaszthatjuk cukor helyett!
 

Xylit: Kis mennyiségben megtalálható gyümölcsökben is, és leginkább a süteménysütésnél veszed majd hasznát. Csak mértékkel használd, mivel enyhén megemelheti a vércukorszintet.

 

Eritrit: Használhatod sütéshez, főzéshez, valamint kombinálható steviával. Több kell belőle, mint a hagyományos cukorból. 
 

Az eritrit vagy más néven eritritol egy cukorpótló, amelyet fogyaszthatnak cukorbetegek és túlsúllyal küzdők is. Az állaga hasonlít a cukorra, fehér és szemcsés, az íze pedig hasonló, viszont nem okoz problémákat, mint a fehér cukor. Szinte teljesen kalóriamentes, ezért ideális édesítőszer lehet mindenkinek, de főleg fogyókúrázóknak. Nem táplálja a gombákat, és a szaporodásukat is gátolja. Kicsit többet kell belőle alkalmazni, mint a fehér cukorból, mert az édesítő ereje gyengébb. Sok embernek problémát okozhatnak az édesítőszerek, ám az eritrittől nem kell félni, mivel teljesen felszívódik a vékonybélben, ezért nem okoz problémát a vastagbélben. 
 

Összefoglalva: az eritrit a legegészségesebb és legkisebb kalóriatartalmú cukorpótló az összes cukorhoz és édesítőszerhez képest.
 

Stevia: A stevia növényből származó édesítőszer. Megvásárolható folyékony és porított formában is. Bármilyen ételt ízesíthetsz vele, de vigyázz, mert eléggé intenzív íze van.

Inulin: Ez egy rostféle, aminek édes íze van, ezért érdemes kombinálni steviával vagy eritrittel. Olyan ételekhez ajánlott, amelyekhez nem kell sok cukor.

 

Méz: A mézet nem kell bemutatni, szinte mindenki ismeri és gyakran használja is. Ez annak köszönhető, hogy már az ősidők óta alkalmazzák erre a célra. A méz a méhek által növényi nektárból összegyűjtött édes anyag. Érdekessége, hogy a méz nem romlik meg.
 

Kókuszpálma cukor: Ez egy igen népszerű édesítőszer, melyet granulátum formájában forgalmaznak. Legtöbb esetben környezetbarát természetes körülmények között állítják elő. Kellemes íze van és jól használható akár sütésre főzésre is.
 

Egészséges édesítőszerek.