Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Nyakfájdalom

2021. 06. 30. 10:21:00 Sági Zsolt - HillVital

A mai világban a leggyakoribb mozgásszervi probléma a nyakfájdalom ami akár mozgáskorlátozottságot is okozhat hosszú távon.


A nyak az egyik legjobban igénybevett testrész, mivel biztosítja, hogy mozogjon a fej.

 

Az itt lévő fájdalomra mindenképpen oda kell figyelni. Ha hirtelen jelentkezik a fájdalom akkor akut, ha csak fokozatosan jön létre, akkor krónikus nyaki fájdalomról beszélünk. Sajnos rengeteg ok állhat a háttérben mivel nagyon sérülékeny terület. Kialakulhat akár a hibás testtartás miatt, vagy egy hirtelen mozdulat miatt, a helytelen ülés vagy fekvés miatt. Erős hideghatás vagy huzat is okozhatja a problémát. Tartós terhelés és krónikus izomfájdalom is eredményezheti a nyaki fájdalmat.


Az izommerevség ami a nyaki fájdalmat okozza, kialakulhat még fejfájás miatt is.

Ez kisugározhat a tarkóra a homlokra, a halántékra és a szemekre is. A gerinc sérülése is nyaki fájdalommal jár és károsodnak a nyakcsigolyák között lévő porckorongok is. Nagyon ritkán előfordulhat születési rendellenesség miatt is. A nyaki fájdalom oka lehet még a csontritkulás vagy a reumás betegségek. Van olyan eset is amikor egyáltalán nem mozgásszervi probléma van a nyaki fájdalom mögött. Infarktus esetén ide is kisugározhat a fájdalom.


A megoldások között van a gyógytorna, a gyógyszeres kezelés és persze a természetes megoldások is.

Mi természetesen mindenkinek a természetes megoldást ajánljuk. A Gyógyfüves Mesterbalzsam lehet az egyik legjobb a fájdalom csökkentésére ugyanis 12 gyógynövényt tartalmaz és 100%-ig természetes összetevőkből áll. Próbáld ki te is!
 

Nyakfájdalom okai.