Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A beállt nyak kezelése

A beállt nyak kezelése

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 30. 10:26:00

Egyre több időt töltünk a számítógép monitora előtt, egyre többet bámuljuk az okos telefon kijelzőjét. Nem csoda hát, hogy egyre többen szenvednek a visszatérő nyaki fájdalom miatt.

 

Ilyenkor azt mondjuk: „beállt” a nyakam! Nézzük meg, mit tehetünk ellen!

 

A merev nyaktartás kialakulhat hideg hatására, túlterhelés, huzat, rossz testtartás, stressz, szorongás vagy lelki okok miatt. Eleinte szúró, éles fájdalom jelentkezik, majd tompa jellegű, ami főleg mozgatásnál erősödik.
 

Mivel kerülhető el a nyaki fájdalom?

A szokott tevékenységeink során elsősorban vigyázzunk arra, hogy a nyakunkat ne tartsuk sokáig ugyanabban a testhelyzetben! A számítógép monitorát állítsuk be úgy, hogy az a nyakunknak kényelmes legyen, üljünk egyenes háttal előtte. Okos telefon használatakor vagy autóvezetéskor is tartsunk időnként szünetet, hogy a nyakunk ne legyen hosszú ideig előrehajolva. Alvás közben is kialakulhat a nyakizmok fájdalmas feszessége. Elég hozzá egy nem megfelelő, túlságosan süppedős, puha matrac, a túl magas vagy éppen túl lapos párna. Az alvási pozíció is befolyásolja a nyaki fájdalmak jelentkezését. A nyaki izmok görcse leginkább a hason fekvő embereknél alakul ki. Használjunk megfelelő nyakpárnát alváshoz!
 

Néhány megoldás a nyakfájás megszüntetésére: 
 

A nyakizom gyengéd masszírozása.

Természetes izomlazító, fájdalomcsökkentő hatású, külsőleg alkalmazható szerek alkalmazása.

A fájdalmas területre tett meleg sál, meleg zuhany is megfelelő, ugyanígy a meleg lazítja a görcsös izmokat.

Egyes ásványi anyagok (pl. kalcium, magnézium) hiánya is hozzájárulhat a nyaki izmok görcskészségéhez. Így ezek pótlása is enyhítheti a tüneteket.

Visszatérő nyaki panaszok esetén rendszeresen végzett gyógytornára van szükség.
 

Néhány egyszerű gyakorlat a nyakizmok fájdalmas feszességének elkerülésére:

Tegyük a kezünket a fejünkhöz, és szorítsuk oda az autó fejtámlájához, majd tartsuk ott 30 másodpercig!

Végezzünk tíz vállkörzést előre és ugyanannyit hátrafelé!

Hajtsuk a fejünket lassan a vállunkhoz tízszer mindkét oldalon!
 

A nyaki fájdalom okai.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.