Menü

Miért vagyunk fáradtak nyaralás után?

Sági Zsolt - HillVital
2020. 03. 25. 12:51:00

Mindenki várja a nyaralást, és mikor hazaér, fáradtabb, mint mikor elment. Miért vagyunk tehát fáradtak nyaralás után?

Erre a kérdésre keressük a választ a következő cikkben.

Nyaralás után sokan érzik úgy, hogy ki kell pihenniük a nyaralást.

Miért van az, hogy azt érezzük, hogy fáradtabbak, levertebbek vagyunk az állítólagos pihenés után, mint amikor még mindennap dolgoztunk?

Ez azért van, mert a napi ritmusunk felborul. Napi ritmusunk a reggeli kávétól az esti fogmosásig szabályozza mindennapjainkat. Tevékenységeink a napszakok szerint ismétlődnek, de a sejtjeink megújulása is ehhez a biológiai órához kötődik. A napi rutin elvesztése előidézhet egy biológiai ritmusból való kicsúszást, ezt úgy nevezzük, hogy a cirkadián ritmusunk (élettani napszaki ritmus) felborul. Ez a ritmusfelborulás olyan, mintha utazás nélkül élnénk át időeltolódást. Egyénileg változó lehet, hogy kinél, mennyire borul fel ez a bizonyos ritmus egy nyaralás során. Egy hetes nyaralás leginkább azoknál okozhat problémát, akiknek a dolgos hétköznapokon nagyon kötött az időbeosztása, de ezt általában a nyaralás pozitív élményei pótolni tudják. Egy hétnél hosszabb üdülés azonban még inkább felborítja az addig megszokott mindennapjainkat.

Ha valaki külföldre megy nyaralni, olyan helyre, ahol valóban időeltolódás van, ott még rosszabb a helyzet.

Az időeltolódást mindenkinek nehéz megszokni, megterheli a szervezetet, ez is a cirkadián ritmusunkkal magyarázható. A körülbelül 6-8 órás időeltolódás ebből a szempontból már jelentősnek mondható. Olyan, mintha éjszaka kellene dolgoznunk, és nappal aludnunk. Az új időt megszokni egyébként 2-4 napba telik a szervezetnek, egyénileg változó.

A másik ok, amely a fáradságot okozza, a semmittevés. Régi igazság, hogy az ember akkor fárad el igazán, ha nincs mit csinálnia. Ha a nyaralás során csak tunyulunk, henyélünk, heverészünk, unatkozunk… na, abba tényleg bele lehet fáradni. Ha viszont aktívan töltjük a pihenést, túrázunk, kirándulunk, esetleg részt veszünk egy vadvízi evezésen, akkor más a helyzet. Persze ez is egyénileg változó.

A nyaralásból való visszatérés után viszont addig fáradtnak érezhetjük magunkat, míg a napi ritmusunk vissza nem áll a régi kerékvágásba. Ha a napi rutin ismét visszaáll, több a rutinszerű cselekedet, aktívvá válunk, visszalendülünk a munkába, akkor újból kipihentnek érezhetjük magunkat.

Nyaralás utáni fáradtság

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés