Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Nyári vitaminbomba!

2019. 05. 24. 12:06:00 Sági Zsolt - HillVital

Lassan itt van a nyár, és ilyenkor nagyon sok gyümölcs közül tudunk válogatni, hogy feltöltsük a szervezetünket vitaminokkal. 

Most megmutatjuk az egyik kedvenc gyümölcssalátánkat, amely nagyon egészséges, és természetesen tele van vitaminokkal. Reméljük, mindenkinek ízleni fog.

Nyári Gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 1 fürt szőlő
  • 2 alma
  • 2 őszibarack
  • 25 dkg görögdinnye
  • 20 dkg sárgadinnye
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál méz.

Elkészítése:

Mosd meg a gyümölcsöket, majd az almának és az őszibaracknak szedd ki a magját. Ha ez megvan, akkor darabold össze a többi gyümölccsel együtt.  Ezután az összedarabolt gyümölcsöket tedd bele egy nagy tálba, majd csurgasd rájuk a mézet, és locsold meg a citromlével (Ha lehet, a citromlét friss citromból facsard ki). Az elkészített salátát tedd a hűtőbe. Azért fontos a hűtés, mert így az ízek jobban összeérnek.  Ha ez megvan, akkor már csak annyi a feladatod, hogy elfogyaszd.

Finom és könnyen elkészíthető nyári gyümölcssaláta recept


Jó étvágyat mindenkinek! 

Természetes többféle gyümölcssaláta létezik. Készíthetünk saját kútfőből is, abból ami éppen az otthoni háztartásban megtalálható, vagy frissen a kertből szedhető. Természetesen ha tehetjük, akkor mindig válasszuk a nem vegyszerezett, friss gyümölcsöket, hiszen ezeknek nem csak az ízük más, de valóban egészségesek is.

Ismerj meg most egy másik igazán közkedvelt nyári gyümölcssaláta receptet. Az elkészítése szintén egyszerű.

Ínycsiklandú mentás gyümölcssaláta:

Hozzávalók:

- 4 csésze felkockázott görögdinnye
- 2 csésze felkockázott eper
- 2 db nagy őszibarack
- 2 db nagy nektarin
- 1 db körte
- 1 csésze szőlő
- friss citromlé
- ¼ csésze felaprított mentalevél
- ½ citrom héja
- 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Egy nagy edényben keverjük össze a felkockázott gyümölcsöket. Egy kisebb edénybe öntsük bele a citrom levét, illetve héját és a mézet, majd szórjuk bele a mentát és keverjük el. Ezután locsoljuk meg vele a gyümölcsöket, rázzuk össze, takarjuk le, majd tegyük a hűtőbe, hogy lehűljön.