Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Nyers mákos és diós bejgli

Nyers mákos és diós bejgli

Sági Zsolt - HillVital
2018. 01. 16. 14:13:00

Akik kedvelik a nyers étkezést, nem sülve és főve fogyasztják az ételeket.

Tehát semmiféle hőkezelésnek nem teszik ki az ételt.

Jól tudjuk, hogy 42 fok fölött minden enzim elpusztul, így az ételek fölöslegesen terhelik a szervezetet. Akik e szerint étkeznek, igyekeznek mindent nyersen fogyasztani. A nyers bejglik alapját, a gyümölcslapokat már jó előre el lehet készíteni, hűtőben sokáig eláll, és bármikor meg lehet tölteni őket. Most a töltelék elkészítését mutatjuk be.

Mákos töltelék:

- 15 dkg mák
- 2 evőkanál agavé szirup (vagy méz)
- pár csepp citrom, kevés citrom héja
- csipet só

A töltelékhez a mákot megdaráljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Vigyázni kell, hogy a massza ne legyen túl kemény, mert akkor nem tudjuk kenni. De ne legyen túl híg sem, mert akkor meg eláztatja a gyümölcslapokat. Ha szükséges, az állagán kicsi vízzel javíthatunk. Édesítőszernek használhatunk steviát is, ebben az esetben több víz kell. A citrom héjával vigyázni kell, a citromot alaposan meg kell mosni, még akkor is, ha a bio piacon vettük. Ha kész, két lapot összetekerünk, és rákenjük a tölteléket, majd szépen feltekerjük.


Diós töltelék: 

- 15 dkg dió
- 2 evőkanál agavé szirup (vagy méz)
- pár csepp citrom, kevés citrom héja
- csipet

A töltelékhez a diót megdaráljuk, és a többi összetevővel összekeverjük. Itt is vigyázzunk, hogy ne túl sűrű, ne túl híg tölteléket készítsünk! Ha szükséges, kicsi vízzel lehet javítani az állagán. Méz vagy agavé szirup helyett használhatunk xilitet vagy eritritet is. A citromot csak alapos mosás után reszeljük bele. Ha a töltelék elkészült, akkor két lapot összetekerünk, és rákenjük a tölteléket, végül feltekerjük.


Mindkét változatnál szeletelés előtt 1-2 órát pihentetni kell a tésztát a hűtőben, hogy felszívja a nedvességet, és a lapok megpuhuljanak!

Nyers mákos és diós bejgli recept.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!