Menü

Az orvosi zsálya élettani hatásai

Veress Máté - HillVital
2019. 07. 05. 15:01:00

Többféle zsályaféle létezik ám ezek közül a legalkalmasabb az orvosi zsálya. A neve a latin eredetű salvere szóból származik ami „megőrizni”-t jelent. 

Ez nyilván arra utal, hogy megőrzi az egészséget. Nagyon sok helyen csak növényi aszpirinnek szokták nevezni.
A zsálya az ajakos virágúak családjába tartozik. A népies neve a kerti zsálya, orvosi zsálya vagy Szent János füve. Egy nagyon illatos és bokros félcserje. Megnőhet akár 60-100 cm-re is. A hajtásai a virágzáskor akár 20-30 cm hosszúak is lehetnek. A levelei ezüstös színűek és bársonyosak. Dél-Európa vidékein tömegesen terem, de már elterjedt az egész világon.

Már az ókori görögök és a rómaiak is felhasználták az orvosi zsályát. Nagyszerű vizelethajtónak használták, de a leveleit a sebek kezelésére is felhasználták. A rómaiak epilepsziára, kígyóharapásra és menstruációs panaszokra is használták. Az orvosi zsálya levele nem csupán illóolajat tartalmaz hanem gyantát, viaszt valamint különböző savakat is.

A zsályalevelek nagyon hasznos gyógynövények. A leveleiből készült forrázat sok illóolajat és cseranyagokat tartalmaz. Fertőtlenítő, baktériumölő és gyulladás gátló hatással rendelkezik.
A zsályatea nagyon jó bélhurut kezelésére, viszont kell 2-3 óra is mire kifejti a hatását. A meleg zsályatea nagyon jó toroköblítő és csökkenti a szájban lévő baktériumok mennyiségét. A leveleket nátha és szamárköhögés esetén tejben főzik meg. A fogínygyulladásra, a szájgyulladásra és a torokgyulladásra is pozitív hatással van. A porított orvosi zsálya levél nagyon jó szájvízhez és akár fogporhoz.  

Nagyszerű étvágyjavító hatása van és megkönnyíti az emésztést. A zsálya is nyugtató hatással van a gyomor izmaira. Segít az zsíros ételek emésztésében. Nagyon jó lehet a szárnyasok töltelékéhez és egyéb fűszeres ételekhez is jól harmonizál.

Rendkívül egyszerű a szaporítása az orvosi zsályának. Lehet dugványozással, magvetéssel és tőosztással is. Akár a sziklakertekben de a sima domboldalakon is elél, mivel eléggé igénytelen növény. Imádja a napfényt és a szárazságot is eltűri.
Az orvosi zsálya élettani hatásai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.