Menü

Így előzd meg a pikkelysömör fellángolását!

Veress Máté - HillVital
2020. 09. 03. 12:00:00

Egy krónikus betegség a pikkelysömör ami még nem gyógyítható, de nagyszerűen karbantartható. Sajnos a pikkelysömör egy eléggé gyakori betegség és a teljes lakosság mintegy 1,5-2%-át érinti hazánkban.

 

Vannak bizonyos kiváltó tényezők amelyek fellángolást okozhatnak, ám vannak olyan gyógymódok illetve házi praktikák is amelyek segítségével könnyedén vissza lehet szorítani a fellángolást.

 

Nézzük is melyek ezek a megoldások!


Védekezés a hideg ellen: a hideg időjárás okozhat fellángolást pikkelysömörösöknél, ez egyszerűen visszavezethető a sötétre, az alacsony hőmérsékletre és a páratartalomra is. Ha megakarod előzni a gyulladást, akkor ajánlott minél melegebben öltözni és nem ajánlott a bőrt kitenni a száraz és hideg időnek.

 

Hidratálj rendszeresen: a száraz bőr is egy ún. trigger a pikkelysömör számára. Ilyenkor nagyon fontos a folyamatos hidratálás, mivel a túl száraz bőr képes kirepedezni. A gyógynövényes balzsamok sokat segíthetnek, de vannak ásványi olaj tartalmú készítmények is amelyek hatásosak lehetnek.

A fejbőrt érdemes külön hidratálni: ha érinti a pikkelysömör a fejbőrödet is, akkor ott is fontos a folyamatos hidratálás. Sok kutatás szerint is alkalmas lehet erre a kátrányos szappan.

Párologtató használat: különösen a fűtési szezonban nagyszerű a párologtató használata. Ez segíthet abban, hogy elkerüld a száraz és hideg levegőt.

UV fény használata: az UV sugarak sokat segíthetnek a kellemetlen tünetek csökkentésében. Nem csupán a természetes napfény ajánlott hanem a fényterápia is. A napégés viszont kifejezetten veszélyes is lehet, tehát csak óvatosan kell napozni.

D-vitamin pótlás: több kutatás szerint is a pikkelysömörös betegek között sok a D-vitamin hiányos. Érdemes egy D-vitaminhiány vizsgálatot végeztetni és aztán pótolni ha szükséges. A napfény mellett még sok D-vitamin található a lazacban és persze az étrend-kiegészítőkben is.

Előzd meg a bőrsérüléseket: egyes megsérült bőrfelületen is megjelenhet a pikkelysömör, ezt nevezik Köbner-jelenségnek. Óvatosnak kell lenned, nehogy megsérüljön nagyon a bőröd.

Stresszkezelés:
a stressz csak rontja a tüneteket és képes fellobbantani is. Érdemes ilyenkor valamilyen stresszkezelő módszert kipróbálni mint a sport, meditáció vagy a jóga.

 

Étrend: az étrend egyénektől függően hat a pikkelysömörre, de vannak olyan táplálékok amelyek csal súlyosbítják a tüneteket mindenkinél, ilyen a sok cukor, cukros ételek és italok. A túlsúly is rontja a helyzetet, ilyenkor érdemes lehet egy diéta illetve a rendszeres mozgás is.

Érdemes orvoshoz fordulni: sokat tehetsz a fentebb említettek segítségével, de egy szakembernek mindenképpen megmutatni a problémát. Nagyon sokat segíthetnek az orvosok is.

 

Pikkelysömör ellen

 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés