Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A pikkelysömör és kezelése

2020. 03. 25. 15:39:00 Sági Zsolt - HillVital

A pikkelysömör napjainkban elég gyakran előforduló betegség, melynek kialakulásában több tényező is szerepet játszhat.

Cikkünkben ezeket fogjuk feltárni, valamint természetes megoldást is ajánlunk a kezelésére.

A pikkelysömörös emberek bőrsejtjei hatszor gyorsabban osztódnak, mint az egészséges emberé.

Mivel az újratermelődés ilyen gyors, így az elhalt sejtek nem tudnak levedleni, felgyűlnek, ezért alakul ki a lemezes hámlás.

A tranzitidő, amely alatt a hámsejtek a felszínre érnek, pikkelysömörös betegeknél 3-4 nap, míg az egészséges bőrnél ez 3-4 hét! Ezt a túlzott sejtosztódást részben két szabályozó enzim működési zavara okozza.  A pikkelysömör kialakulásában szerepet játszhatnak genetikai tényezők is, de a legfontosabb okok a szervezetben felgyülemlett méreganyagok.

A betegségre jellemző az éles határú, élénk vörös plakkok megjelenése, melyeket fehér, vastag pikkelyes lerakódás fed.
 


A leggyakrabban a fejbőrön és a könyökön alakul ki, de előfordulhat a térden, csuklón és a bokán is.

Tehát már egy nagy előre lépés lehet egy jó máj- vagy vesetisztító kúra. Ezáltal javítjuk a máj és a vese munkáját, ez kihat a bőrre is. A méregtelenítés mellett sokat tehet a pikkelysömörös személy, ha odafigyel az étkezésére, az életmódjára. Kerülni kell a cukor- és az alkoholfogyasztást, csökkenteni kell a húsok mennyiségének bevitelét. Érdemes kiiktatni az étrendből a glutén tartalmú ételeket. Helyette fogyasszanak minél több élelmi rostot, elsősorban nyers zöldségeket, gyümölcsöket. Jó tudni, hogy kiválóan megköti a toxikus (mérgező) anyagokat az útifűmag héja, amelyet akár tea, akár táplálék – kiegészítő formájában is bevihetünk a szervezetbe.

Télen használjon a beteg párásítót a levegő kiszáradásának elkerülésére.

Nyáron viszont tartózkodjon a napon legalább 15-20 percet, ügyelve, hogy a beteg részeket érjék a napsugarak. Az UV-sugarak mérséklik a sejtburjánzást. 

Nagyon hatásosak a különböző gyógynövényes krémek, balzsamok, de ugyancsak eredményes lehet a kezelésben a sós víz vagy fürdő. De ha fűzfakéreg teát adagolunk a fürdővízhez, még hatásosabb. Illóolajok közül a kamilla-, rózsa-, zsálya-, levendula- és teafaolaj ajánlott.

A pikkelysömör kezelése.

pikkelysömör krém számos előnye mellett maximálisan természetes.

Ez a mai világban, amikor a mesterséges anyagok mindenhol megtalálhatók igazi kincs.

A tartósítószerek, illatosító- és színező anyagok az életünk részévé váltak. A kozmetikumok iparában már régóta segédkomponensekkel teszik még jobbá a kiegészítőket, de a gyógyszerek előállítása során is jellemző a tartósítás, és a pótló adalékok hozzáadása. A parabének akár káromkodásként is helyt állnának, főleg a szépségiparban. Ezek az anyagok bizonyítottan rákos elváltozásokat okozhatnak, valamint főszerepet játszhatnak a női hormonháztartás működésének teljes felborulásában. Nem véletlen, hogy egyre több gyártó, kifejezetten hangsúlyozza, ha terméke parabénektől mentes. Ez ugyanis hatalmas pozitívum. Nyilván minden mesterséges adalékot nem tudsz kizárni az életedből, ez beláthatóan képtelenség. De miért ne tennél meg mindent, annak érdekében, hogy legalább a számukat csökkentsd?

A pikkelysömör krém eszenciáját a természet kincsei adják, s közülük is az Aloe Vera.

Ez a gyógynövény igazi sztárnak is nevezhető, a természetes gyógyhatású készítmények körében. Évtizedek óta vizsgálják az orvosok, de évezredek óta ismerik az ősi törzsek. Sőt használják is, sikerrel. A pikkelysömörrel a kilencvenes években került kapcsolatba, amikor egy kutatás során közvetlen hatását vizsgálták, pikkelysömörös betegeken. Az eredmény megdöbbentően pozitív volt, mivel az Aloe Vera enyhítette a kínzó, viszkető tüneteket, és sebgyógyító jellemvonása beindította a sejtek, szövetek, látványos regenerációját.

A pikkelysömör krém emellett további, természetes kiegészítőket tartalmaz, így egy tubusban veheted át azt a gyógyelikszírt, ami a lehető legideálisabb formában járul hozzá a jobb közérzetedhez.