Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Élesztő nélkül pogácsa recept

2023. 06. 20. 10:55:00 hillvital.hu

Az élesztő nélküli pogácsa egy olyan változata a hagyományos pogácsának, amelyben nem használunk élesztőt a tészta elkészítéséhez, ehelyett más összetevőkkel, például sütőporral vagy szódabikarbónával, érjük el a tészta megemelkedését.

 

Az élesztő nélküli pogácsa könnyebb és gyorsabb alternatívája lehet a hagyományos élesztős változatnak. Bár az íze és állaga kissé eltérhet, még mindig finom és ropogós lehet.

 

Nézzük is az élesztő nélkül pogácsa receptet

 

Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):

- 600 g teljes kiőrlésű liszt

- 2 teáskanál sütőpor

- 4 csapott teáskanál só

- 300 g vaj

- 140 g reszelt sajt

- 8 evőkanál tejföl

 

A tetejére

- 1 db tojás

- 60 g reszelt sajt

 

Elkészítés:

A teljes kiőrlésű pogácsa élesztő nélkül nagyon könnyedén elkészíthető. Csak gyúrjuk össze a pogácsa hozzávalóit (liszt, sütőpor, só, vaj, sajt). Nyújtsuk el kb. 1,5 cm-es vastagságúra. Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki! Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és sorakoztassuk rá a pogácsákat. A tetejüket kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg!

Élesztő nélkül pogácsa recept