Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Sok probléma alakulhat ki ha nem eszel zöldséget!

2019. 06. 13. 14:51:00 Sági Zsolt - HillVital

Ezt lehet nem is tudtad de évente több millió ember halálát okozza az alacsony mennyiségű zöldség és gyümölcsfogyasztás miatt kialakult szív- és érrendszeri betegség. 

Több tanulmány és kutatás is bebizonyította, hogy a kevés zöldség és gyümölcs fogyasztása szív- és érrendszeri problémákhoz vezet.

Tehát mindenképpen fontos az emberi szervezet számára a zöldség és a gyümölcsfogyasztás. A gyümölcsök és a zöldségek a legjobb rostforrások, nagyon sok kálium és magnézium található bennük és remek antioxidáns források. Segíthetnek a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében. A sok friss zöldség és gyümölcs segít javítani a bélflóra állapotát valamint az összetételét. A segítségével csökkenthető az elhízás is. Mérsékelhető vele a szív- és az érrendszeri betegségek kialakulása. A tanulmány szerint 2010 óta évente mintegy 1,3 millió ember halt meg stroke-ban és csaknem 520 ezren szenvednek szívkoszorúér betegségben.

Az is egy fontos adat, hogy a világon a szív- és érrendszeri betegségek okozzák a legtöbb ember halálát.

A férfiakat sokkal jobban sújtja ez a betegség mivel ők sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. A legkevesebb gyümölcsöt Dél és Kelet-Ázsiában és Afrikában fogyasztanak. Közép-Ázsiában és Óceániában nagyon alacsony a zöldségfogyasztás és magas is a szívkoszorúér betegségek száma. Az USA-ban évente mintegy 82 ezer halálozás történik az alacsony zöldségfogyasztás miatt valamint 57 ezer az alacsony gyümölcsfogyasztás miatt. A szakemberek szerint a napi gyümölcsfogyasztásnak legalább 300 grammnak kell lennie ez 2 almának felel meg. A napi ajánlott zöldségfogyasztásnak 400 grammnak kell lennie, ez 3 csésze nyers répának felel meg.

Érdemes a levesünkbe minél több zöldséget tenni, valamint a húsok mellé is ajánlott inkább zöldség köreteket készíteni. A zöldségitalok fogyasztása is nagyon ajánlott ugyanis ezekben is megtalálhatóak a szükséges tápanyagok. Egy jó zöldség és gyümölcs ital a te szervezeted számára is nagy segítséget jelenthet. Ha te sem fogyasztasz elegendő zöldséget, akkor mindenképpen ki kell próbálnod a Klorofitt nevű zölditalt ami tartalmaz almát is.

 

Sok probléma alakulhat ki ha nem eszel zöldséget!