Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mi az a puliszka? Mutatjuk!

2023. 04. 05. 08:40:00 hillvital.hu

A puliszka régi román étel, de már elterjedt a világ minden táján.
 

Egyes szakemberek szerint a kukoricalisztből, - darából készült fogások segítik a gyomorműködést, és fiatalító hatással is rendelkeznek. Szintén kutatásokkal bizonyított, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60 %-kal csökkentheti a pajzsmirigy-rendellenességek okozta idegi zavarokat. De szabályozza a vércukorszintet, valamint csökkentheti az érelmeszesedés és a szívroham kockázatának kialakulását is. A kukoricában található savaknak fontos szerepük van az izomrostok megerősödésében is.
 


A puliszka már Amerika felfedezése óta közkedvelt étel. Legutóbbi felmérések szerint meghosszabbíthatja azon személyek életkorát, akik rendszeresen fogyasztják. Szinte percek alatt elkészíthető, nagyon olcsó, de az a legnagyobb érdeme, hogy sokféle módon elkészíthető étel. El lehet készíteni lágyan is vagy esetleg sajttal és túróval megszórva. Egy kis tejföllel is meg lehet locsolni és akár 15 perc alatt el is készül. Lehet tenni rá még akár szalonnát vagy sült hagymát.


Ha egy kicsit keményebbre vagy sűrűbbre főzöd, akkor akár egy sütőtálba is rétegezheted egy kis spenóttal vagy túróval. Ha nagyon sűrűre főzöd, akkor le lehet hűteni és ezután formázni is lehet akár lepénnyé vagy koronggá. Ha jól megfűszerezed a puliszkát, akkor azután torta vagy piteformába is lehet önteni. Meg lehet sütni és salátával fogyasztva nagyon finom. Könnyed ebéd vagy akár vacsora lehet belőle.

 

A puliszka alapanyagául szolgáló kukorica igen hasznos az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódik, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadít a toxikus anyagoktól.
 

A puliszkában lévő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni, így a puliszka erős méregtelenítő hatású, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen savcsökkentő és gyomornyugtató hatása is van.

 

Legnagyobb előnye, hogy gluténmentes, így szinte bármilyen diétába passzol, és nem okozhat kárt.

Legközelebb megismerkedünk a puliszka receptjével.


Puliszka étel