Patisszon a táplálkozásban
A patisszon, azaz a csillagtök a tökfélék családjába tartozik.
Fogyasztása nagyon egészséges.
A patisszon korong alakú, csipkézett szélű, kalóriaszegény zöldségnövény.
Tartalmaz kis mennyiségben B-vitamint, különböző nyomelemeket (vas, réz, cink, mangán). C-vitaminban viszont nagyon gazdag.
A konyhában rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Lehet rántani, tölteni, vagy más zöldségekkel is kombinálni. Most a rakott patisszon receptjét közöljük, próbáld ki!
Rakott patisszon
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 2 patisszon
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olívaolaj
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítése:
Hámozd meg a patisszont, vágd ki a közepét, szeleteld fel vékony szeletekre! Aprítsd fel a vöröshagymát, és kicsi olajon dinszteld meg! Szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a húst! Sózd, borsozd! Tedd a felszeletelt patisszon felét egy kiolajozott jénai tálba! Kanalazd rá a kész ragut, majd fedd le a maradék patisszonnal! Reszeld a tejfölbe a sajtot, és tedd a patisszon tetejére, majd süsd meg!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
