Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Patisszon a táplálkozásban

2016. 09. 01. 15:26:00 Sági Zsolt - HillVital

A patisszon, azaz a csillagtök a tökfélék családjába tartozik.

Fogyasztása nagyon egészséges. 

A patisszon korong alakú, csipkézett szélű, kalóriaszegény zöldségnövény.

Tartalmaz kis mennyiségben B-vitamint, különböző nyomelemeket (vas, réz, cink, mangán). C-vitaminban viszont nagyon gazdag.

A konyhában rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Lehet rántani, tölteni, vagy más zöldségekkel is kombinálni. Most a rakott patisszon receptjét közöljük, próbáld ki!

Rakott patisszon

Hozzávalók:

- 40 dkg darált hús

- 2 patisszon

- 10 dkg sajt

- 2 dl tejföl

- 2 fej vöröshagyma

- kevés olívaolaj

- pirospaprika

- , bors
 

Elkészítése:

Hámozd meg a patisszont, vágd ki a közepét, szeleteld fel vékony szeletekre! Aprítsd fel a vöröshagymát, és kicsi olajon dinszteld meg! Szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a húst! Sózd, borsozd! Tedd a felszeletelt patisszon felét egy kiolajozott jénai tálba! Kanalazd rá a kész ragut, majd fedd le a maradék patisszonnal! Reszeld a tejfölbe a sajtot, és tedd a patisszon tetejére, majd süsd meg!
 

Készíts rakott patisszont.