Finom, egészséges és könnyedén elkészíthető rakott zöld bab recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- majoránna
- 2 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál zabpehely
- 25 dkg csirkemell
- 4 evőkanál joghurt
- fűszerpaprika
- fehérbors
- 1 evőkanál kókuszolaj
- Himalája só
Elkészítése:
Pároljuk meg a zöldbabot egy kis sóval! A hagymát daraboljuk fel, és fonnyasszuk meg egy kis kókuszolajon! Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Tegyük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt főzzük puhára. Ha elkészült, keverjük össze a zabpehellyel. Olajozzunk ki egy tepsit. Előbb tegyünk bele egy réteg zöldbabot, majd tegyük rá a zabpelyhes- húsos masszát, végül ismét zöldbabot. A tetejét locsoljuk meg a joghurttal, és már mehet is a sütőbe! 160 fokon kb. 15 perc alatt megsül.
Jó étvágyat!