Kissé unalmas már a megszokott rántott csirke? Szeretnél kipróbálni valami különlegesebbet? Íme, egy újfajta panír.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg filézett csirkemell
10 dkg zsemlemorzsa
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dl tejföl
2 tojás
2 dkg medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, szeleteld fel! Ha szükséges, klopfold ki, sózd be ízlés szerint. A medvehagymát (nagyon egészséges) aprítsd fel, és keverd a tejfölbe, majd nyomd hozzá a fokhagymát is. Forgasd bele a húst, és hagyd a pácban legalább fél óráig. Ezután panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Tedd a húst forró olajba, (vagy inkább kókuszolajba), majd levéve a hőfokot, mindkét oldalát süsd arany barnára. Ebben a panírban kevésbé szívja magába a hús az olajat. Bármilyen körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Természetesen több fajta csirkemell recept is létezik, így még egy másik fajta elkészítési módszert is bemutatunk.
Hozzávalók (2 személyre):
- 40 dkg csirkemell csíkokra szeletelve
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 2 db tojás
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 0,5 l kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Ha így készítjük el a rántott húst, az nemcsak gyors, hanem a mosatlan is jóval kevesebb lesz. Nem kell hozzá más, csak egy jól zárható doboz és egy serpenyő, amiben megsütjük.
Egy zárható tetejű műanyag edénybe tesszük a csirkemellcsíkokat, a joghurtot, az összezúzott fokhagymát és a sót. Lezárjuk az edényt, és jól összerázzuk az egészet. Egy órára hűtőbe tesszük. Ezután megszórjuk a liszttel, és ismét jól összerázzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, lefedjük, és újra összerázzuk. Végül beleszórjuk a zsemlemorzsát, és utoljára azzal is összerázzuk. Végül forró kókuszolajban ropogósra sütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, papírtörlőre szedjük, barnarizzsel vagy friss zöldségekkel tálaljuk.