A sárgarépát nem csak a nyuszik szeretik. Az egészségtudatos emberek is beépítik az étrendjükbe. Nyilván a legjobb nyersen fogyasztani, de ízletesebbé tehetünk vele sokféle ételt. Most egy olyan desszertet ajánlunk, amelyben sárgarépa van. Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni benne.
Hozzávalók:
- 28 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 15 dkg xilit
- 4 db tojás
- 2 dl olívaolaj
- 1 csomag sütőpor vagy egy kis kanál szódabikarbóna
- 10 dkg dió
- 1 narancs héja
- pici fahéj
- 10 dkg étcsoki
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a xilitet a tojásokkal és az olajjal. Tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt sárgarépát, az összetört diót és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját. Ízesítsük egy kis fahéjjal! Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, felolvasztjuk az étcsokit, és a tésztára öntjük. Kockákra szeletelve tálaljuk.