Ez egy igazán különleges recept és ami fontos, hogy nagyon egészséges is. A retek és a citrom is tele vitaminokkal amikre szüksége van minden embernek.
Nézzük mikre lesz szükséged az étel elkészítéséhez (6 személyre):
- 100 g sótlan vaj, darabokra vágva
- 2 tk szezámolaj
- 3 csokor retek, megmosva, levágva
- 1 citrom leve, plusz extra citromszeletek a tálaláshoz
- 1 evőkanál pirított fekete-fehér szezámmag
- Sóska, reteklevél, kínai bazsalikom
Az elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe és egy nagyszerű vitaminbombát kapsz.
1. Olvaszd fel a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon, és főzd 3 percig, vagy amíg dióbarna nem lesz. Add hozzá retket, és serpenyőben főzd 6-8 percig, vagy amíg megpuhul. Egy tálba kanalazd ki.
2. Locsold meg citromlével, és szórd meg szezámmaggal és salátalevelekkel. Extra citrommal lehet tálalni.