Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A ricinusolaj használata a haj és a körömápolásban

2023. 03. 03. 11:26:00 Veress Máté - HillVital
Cikkek a témában
 

A ricinusolajat haj- és körömápolásra is széles körben használják. Az olajat a hajra és a körömre kell felvinni, majd masszírozni kell, hogy a bőr és a hajszálak megfelelően felszívják az olajat.

 

A következőkben bemutatjuk, hogyan lehet használni a ricinusolajat a haj és a körömápolásban:
 

Hajápolás:
 

Hajnövekedés elősegítése:

A ricinusolajat hajnövekedés elősegítésére használják, mivel a ricinolsav segíti a hajszálak növekedését. Az olajat a fejbőrre kell felvinni, és masszírozni kell a fejbőrt, hogy az olaj a hajszálak tövénél legyen. Az olajat hosszabb ideig kell a fejbőrön hagyni, hogy hatása jobban érvényesüljön, majd le kell mosni samponnal.
 

Hajhidratálás:

A ricinusolaj hidratáló hatással rendelkezik, így segít megőrizni a haj egészségét és nedvességtartalmát. Az olajat hajpakolásként lehet használni, hogy hidratálja a hajat és megakadályozza a hajszálak töredezését. Az olajat fel kell vinni a hajra, majd be kell csomagolni egy törölközőbe, és hagyni kell hatni legalább 30 percig. Ezután le kell mosni samponnal.
 

Hajerősítés:

A ricinusolaj erősítheti a hajat, mivel tápanyagokkal látja el a hajszálakat és a fejbőrt. Az olajat a hajra kell felvinni, és masszírozni kell a hajszálakat és a fejbőrt, hogy az olaj a hajszálak tövénél legyen. Az olajat hosszabb ideig kell a hajon hagyni, majd le kell mosni samponnal.

 

Nagyszerű hajápoló a ricinusolaj.


Körömápolás:

 

Körömágy hidratálása:

A ricinusolaj hidratáló hatással rendelkezik, így segít megőrizni a köröm egészségét és nedvességtartalmát. Az olajat a körömágyra kell felvinni, és masszírozni kell a körömágyat, hogy az olaj a körömbőrt is elérje. Az olajat hosszabb ideig kell a körömön hagyni, majd le kell mosni.
 

Köröm megerősítése:

A ricinusolaj erősítheti a köröm állapotát, mivel tápanyagokkal látja el a körömágyat és a körömlemezt. Az olajat a körömre kell felvinni, és masszírozni kell a körömlemezt valamint a körömágyat, hogy az olaj a köröm tövénél legyen. Az olajat hosszabb ideig kell a körömön hagyni, hogy hatása jobban érvényesüljön.
 

Körömnövekedés elősegítése:

A ricinusolaj használata elősegítheti a körömnövekedést, mivel a ricinolsav segíti a körömágy vérellátását és az egészséges sejtek növekedését. Az olajat a körömágyra kell felvinni, és masszírozni kell a körömágyat, hogy az olaj a körömbőrt is elérje. Az olajat hosszabb ideig kell a körömön hagyni, hogy hatása minél jobb legyen.

Fontos megjegyezni, hogy az olaj használata előtt érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e allergiás reakció az olajra. Ezt egyszerűen megtehetjük, ha kis mennyiségben felvisszük az olajat a bőrünkre, majd figyeljük, hogy van-e bármilyen allergiás reakció, mint például kiütések, viszketés vagy bőrpír.


Ricinusolaj a hajra és a körmökre.