Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egy finom és egészséges tavaszi leves

2019. 03. 14. 12:25:00 Veress Máté - HillVital

Nagyon gyorsan elkészíthető, ezáltal jól jöhet a pörgős hétköznapokon. Maga a sajtgombóc feldobja ezt az egyszerű levest.

Nézzük is, mikre van szükségünk:

- 1 szál újhagyma
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 csipet fehérbors
- 100 gramm sárgarépa
- 100 gramm zellergumó
- 1 evőkanál lenmagliszt (vagy bármilyen más egészséges liszt)

- 1 liter zöldség alaplé

Hozzávalók a sajtgombóchoz:

- 100 gramm gouda sajt
- 2 evőkanál liszt

- 1 db tojás
- szerecsendió (1 késhegynyi)
- 1 csipet só
- 1 csipet fehérbors


Az elkészítés: Az újhagymát karikázzuk fel, dinszteljük meg az olajon, majd adjunk hozzá sót és borsot. A zellert és a sárgarépát szeleteljük nagyon vékonyra, ezután adjuk hozzá a hagymához, és pirítsuk egy kicsit meg. Vegyük le az edényt a tűzről, majd szórjuk meg a liszttel. Keverjük össze, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük addig a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Most következik a sajtgombóc. Reszeljük le a sajtot, aztán adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a szerecsendiót. Borsozzuk és sózzuk meg. Vizes kézzel formázzunk belőle cseresznye nagyságú gombócokat. Tegyük őket a forrásban lévő levesbe, és főzzük 2-3 percig. El is készültünk, és már tálalhatjuk is.


Egészséges tavaszi sajtgombóc leves.