Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Habkönnyű sajtos omlett

2016. 09. 20. 16:37:00 Sági Zsolt - HillVital

Szeretnél egy kiadós, finom, ugyanakkor egészséges ételt reggelire?

Akkor készítsd el a következő habkönnyű sajtos omlettet!

Hozzávalók (2 adagra)

- 4 db tojás

- 4 evőkanál habtejszín

- 1 teáskanál vaj

- só (tengeri)

- őrölt fehérbors

- bazsalikom, oregánó (friss vagy szárított)

- 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Először is melegítsd elő a sütőt 180 fokra, lehetőleg felső sütésre, légkeverés nélkül.  Fontos, hogy olyan serpenyőben készítsd el, amit be is tudsz majd tenni a sütőbe. Egy tálba üsd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, sózd meg, majd habosítsd fel.  A serpenyőben olvaszd fel a vajat, öntsd rá a tojásos-tejszínes keveréket, és közepes lángon kezdd el sütni. Egy kanállal az oldalait mindig hajtsd be egy kicsit, hogy középen egy kis mélyedés alakuljon ki. Mikor a külseje már szépen megsült, de a közepe még folyós, akkor borsozzuk, rászórjuk a fűszereket, végül a tetejére a reszelt sajtot. Levesszük a tűzről, és betesszük a forró sütőbe, ahol még egy kicsit pirul a teteje. Kb. 2-3 perc alatt kész, még melegen tálaljuk!

Sajtos omlett recept