Szeretnél egy kiadós, finom, ugyanakkor egészséges ételt reggelire?
Akkor készítsd el a következő habkönnyű sajtos omlettet!
Hozzávalók (2 adagra)
- 4 db tojás
- 4 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál vaj
- só (tengeri)
- őrölt fehérbors
- bazsalikom, oregánó (friss vagy szárított)
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Először is melegítsd elő a sütőt 180 fokra, lehetőleg felső sütésre, légkeverés nélkül. Fontos, hogy olyan serpenyőben készítsd el, amit be is tudsz majd tenni a sütőbe. Egy tálba üsd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, sózd meg, majd habosítsd fel. A serpenyőben olvaszd fel a vajat, öntsd rá a tojásos-tejszínes keveréket, és közepes lángon kezdd el sütni. Egy kanállal az oldalait mindig hajtsd be egy kicsit, hogy középen egy kis mélyedés alakuljon ki. Mikor a külseje már szépen megsült, de a közepe még folyós, akkor borsozzuk, rászórjuk a fűszereket, végül a tetejére a reszelt sajtot. Levesszük a tűzről, és betesszük a forró sütőbe, ahol még egy kicsit pirul a teteje. Kb. 2-3 perc alatt kész, még melegen tálaljuk!