Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Sajtos rudacskák

2016. 12. 08. 15:48:00 HillVital

Most egy nagyon finom sajtos rúd receptjét közöljük most, amely igen könnyen elkészíthető.

Omlós és ropogós, a titka a házi sertészsír.

Hozzávalók:

- 55 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

- 25 dkg reszelt trappista sajt

- 25 dkg sertészsír

- 2 csapott teáskanál Himalája só

- 3 db tojássárgája

- 3 dl tejföl (20%-os)

- 1 db tojásfehérje

- 3 csapott evőkanál egész köménymag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük (liszt, sertészsír, tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, tejföl, só). Jól összedolgozzuk, kigyúrjuk. Lisztezett nyújtótáblán még gyúrjuk egy kicsit, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk. A tészta széleit levágjuk, hogy szép egyenes legyen. Az egészet lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a köménymaggal. Derelyevágóval egyforma nagyságú rudakra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenként beletesszük a rudakat. Ez kb. 4 tepsire elegendő adag. Ha valaki soknak találja, megfelezheti a hozzávalókat. 200 C fokon kb. 20 perc alatt szép arany sárgára sütjük.

Finom ropogtatni való az ünnepi asztalra.

Sajtos rudacska recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek sajtos sajtos rudacska