A sárgarépa levelében is rengeteg tápanyag van, ezért nem érdemes eldobni.
Annak ellenére, hogy a sárgarépa levele kesernyés ízű, rendkívül jó hatással van az egészségre.
A sárgarépalevél hatásai közül kiemelhető, hogy fertőtlenítő hatása van. Segít fertőtleníteni a sebeket, de szájvíz is készíthető belőle, ami segíti a száj higiéniáját, és megszünteti a kellemetlen leheletet. A sárgarépalevél nagyon gazdag klorofillban. Tisztítja a vért, és fokozza a vörösvérsejtek képződését, valamint a nyirokrendszerre is jótékony hatással van.
Több benne a vitamin és az ásványi anyag, mint a gyökérben. Magas a K- és a C- vitamin- tartalma, és sok ásványi anyagot (kálium, magnézium, kalcium) is tartalmaz. Sokkal több benne a K-vitamin, mint bármely más zöldségben. A K-vitamin elősegíti a véralvadást és a sebgyógyulást is. C-vitamin tekintve, nagyjából hatszor több található meg a levelében, a gyökeréhez képest.
Nagyon jót tesz a veséknek. Segít megelőzni, hogy kialakuljon a vesekő, de a már létrejött vesekő feloldásában is segíthet.
Az emésztésre is jó hatással van. A sárgarépa levelei nagyon gazdagok rostban, a rost pedig az emésztésben segít.
Migrén és fejfájás ellen is használható. Legtöbbször vitaminhiány áll a migrén hátterében, és mivel a sárgarépa levele tele van vitaminnal, ezért enyhíthet a panaszokon.