Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Génmódosított sertésszívet kapott egy férfi az Egyesült Államokban

2022. 01. 12. 09:08:00 Veress Máté - HillVital

A világon először kapott ember genetikailag módosított sertésszívet. A beültetést az Egyesült Államokban végezték - írta a BBC hírportálja.
 

Az 57 éves David Bennett jól érzi magát három nappal a hétórás, beavatkozás után - közölték orvosai. Ez a beavatkozás úttörőnek tekinthető.
 

A műtétre utolsó reményként tekintettek, mellyel megmenthetik a beteg életét. Az még érdemes megemlíteni, hogy hosszú távú túlélési esélyeiről egyelőre keveset tudni. Még alapos megfigyelés alatt tartják a pácienst.
 

A műtét előtt így nyilatkozott a férfi:Vagy meghalok, vagy elvégzik a transzplantációt. Tudom, hogy ugrás a sötétbe, de ez az utolsó esélyem.
 

A Marylandi Egyetem klinikájának orvoscsapata rendkívüli engedélyt kapott a hatóságoktól az eljárásra azzal az indokkal, hogy ellenkező esetben Bennett meghalt volna. A szakemberek úgy ítélték meg, hogy emberi szívet nem kaphat, mivel egészségi állapota nagyon rossz.
 

A transzplantációt végző orvoscsapat munkáját hosszú évek kutatásai előzték meg, ezek az eredmények emberek életét menthetik meg az egész világon. 
 

Így nyilatkozott a Marylandi Egyetem orvosi karának sebésze Bartley Griffith:Egy lépéssel közelebb kerül a világ a szervhiány okozta válság megoldásához.
 

Egyébként az Egyesült Államokban naponta 17 ember hal meg szervhiányban és több 100 ezres a várólista is. Már régóta tervezgették az állati szervek transzplantációját.

Sertésszívet kapott egy férfi az Egyesült Államokban.