Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Sült alma ricottával töltve

2019. 12. 09. 15:19:00 HillVital - Sági Zsolt

A ricottával töltött sült alma elég hamar elkészíthető, kb. 40 perc.

Nézzük is a hozzávalókat (4 személyre):

- 1 kg alma
- 30 dkg márványsajt
- 30 dkg ricotta
- 2 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál
- fél mokkáskanál őrölt fehér bors
- 2 evőkanál kölescsíra

Elkészítése: Vágjuk le az alma felső negyedét, és készítsünk üreget a töltelék számára. Keverjük el a márványsajtot a ricottával és a tejföllel krémesre, és ízesítsük sóval és borssal, végül töltsük az almába. Süssük 30 percig 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben. Díszítsük tálalás előtt kölescsírával!

Sült alma ricottával töltve

Rövid ismertető az  összetevőkről:

Alma:
Az alma az egyik legismertebb gyümölcsök egyike. A benne rejlő almasav nagyon jó hatást fejt ki a belekre és a májra. Ezen kívül a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatással van. Ennek köszönhetően segíti a vesék működését, valamint hozzájárul a vesekő és a húgysavképződést kialakulási esélyének a csökkentéséhez. A legértékesebb ha biztos helyről, a héjával együtt, nyersen fogyasszuk. Egy tapasztalat szerint, ahol sok almát fogyasztanak, ott a köszvény sokkal ritkábban fordul elő.
Só:
A só elengedhetetlen a szervezetünk számára. Nagy mennyiségben azonban károkat is okozhat, ugyanis könnyedén megnövelheti a vérnyomást, amivel a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is nőhet. A só, vagy más nevén natrium-klorid létfontosságú a szervezet számára, ugyanis nagy szerepe van a folyadék háztartásnak a szabályozásában valamint az ideg és az izomműködésben is.
Köles csíra:
A köles csíra értékes ásványi anyagainak köszönhetően, értékes táplálék lehet minden csontrendszeri betegség esetén. A benne gazdagon megtalálható kovasavnak köszönhetően megakadályozza az érelmeszesedést és visszaadja az elváltozott ereknek a rugalmasságukat. Ezzel nem csak a vérellátást javítja, hanem normalizálja a magas vérnyomást is.
Tejföl:
A tejföl tartalmaz A-, B-, C-, valamint E-vitamint és béta karotint is.. Ezen kívül megtalálható benne, kálium, kalcium, foszfor és cink is. A vitaminokban és mikroelemekben gazdag tejföl segít az immunrendszr erősítésében.