Ha valami igazán különleges krémlevesre vágysz, akkor ezt a zabpelyhes-sütőtök-krémlevest ajánljuk a figyelmedbe!
Így készíthetsz te is pillanatok alatt, egyszerűen zabpelyhes sütőtök-krémlevest!
ha beköszöntött a sütőtök szezon és odavagy a sütőtök krémlevesért, akkor nem kell sorban állnod az éttermekben. Akár te magad is elkészítheted az otthonod kényelmein belül.
Hozzávalók:
- 2 dkg friss gyömbér
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 2 ek. olívaolaj
- 1 kg sütőtök
- 30 dkg túró
- 15 dkg natúr joghurt
- méz
- 4 ek. zabpehely
- mentalevelek
Elkészítés:
A meghámozott, lereszelt gyömbért, az őrölt fahéjat, továbbá az olívaolajat keverjük össze. A megtisztított sütőtököt vágjuk fel 2 x 2 cm-es kockákra, majd keverjük össze a gyömbéres-olívaolajos keverékkel, és terítsük szét egy sütőpapírral leterített sütőlemezen. A zöldséget 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük puhára! Vegyük ki, és miután kihűlt, botmixerrel törjük krémesre. Végül osszuk szét a sütőtökkrémet 4 db csatos tetejű befőttesüvegben! Az áttört túrót keverjük össze a joghurttal és egy kevés mézzel. Kanalazzuk a sütőtökkrémre, szórjuk rá a zabpelyhet, végül hintsük meg egy kevés felaprított mentalevéllel.
Sütőtök tapasztalatok
A sütőtök krémlevessel kapcsolatban több tapasztalat is a rendelkezésünkre. Az egyik leginkább sokakat foglalkoztató téma a sütőtök krémleves készítéssel kapcsolatban, hogy a sütőtököt nyersen vagy sütve használjuk fel. Az igazság az, hogy mind a két módon használhatjuk. Az, hogy melyik finomabb általában emberfüggő, viszont a sült sütőtök használata esetén a krémleves sokkal krémesebb és édesebb lesz.