Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A szilva jótékony hatása

A szilva jótékony hatása

Sági Zsolt - HillVital
2021. 08. 06. 12:55:00

A szilva kalóriában szegény, egy szemben kb. 30 kalória van. Zsírokban is szegény, egy darabban 0,2 gramm természetes zsír található.
 

Sötétkék, sötétvöröses színét egy sajátos anyagnak, a polifenolnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns.
 

Ötször erősebb, mint a bétakarotin, ötvenszer erősebb, mint az E-vitamin, és hússzor erősebb, mint a C-vitamin. Ez talán már elég meggyőző, ugye? De olvassuk el, hogy mindemellett milyen jótékony hatásokkal rendelkezik.
 

A szilva rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a csontbetegségeket, jót tesz a májunknak, de gyomorsavtúltengésre, gyomorfekélyre is hatékony. Csökkentheti a rossz koleszterin szintjét. A szilva megvéd egyes rákos betegségektől is, mivel antociánt tartalmaz, csökkenthetjük vele például a vastagbélrák kialakulásának esélyét is. Vérszegénységben szenvedőknek is naponta kellene szilvát fogyasztaniuk.
 

Ha sok szilvát eszünk, akkor érvényesülhet ennek a csodálatos gyümölcsnek a hashajtó hatása. Ez azért remek, mert a fölösleges salakanyagoktól megszabadulhat a szervezetünk. Emellett az idegrendszerünkre is jótékony. Ha naponta legalább 4-5 szilvát megeszünk, az erős antioxidánsok segítik az agy működését, csökkentik a memóriazavarokat. 
 

A szilva fogyasztásával megelőzhető a cukorbetegség, a vesék működésére is jótékonyan hat. A nyers gyümölcs tele van egészséges szénhidráttal.
 

A szilva jótékony hatásai melyeket szintén érdemes megemlíteni

·         A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.

·         A szilvát hashajtóként használják, mert köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.

·         A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.

·         A szilva vitamin tartalma nem merül ki a C-vitaminban, kiváltképp a mirabella fajtái, értékes forrása az A- vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A- vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A tanulmányok következtetései szerint ez a vitamin véd a tüdőrák és a rák szövődményei ellen.

·         A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.

·         Gazdag olyan B- vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együtt elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét.

·         K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz. A szilva hatása nagyon jó a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
 

A zamatos szilva hatásai.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!